Vesti bune pentru timisorenii care stau cu un deal in spatele blocului. Diaconu: Am putea face parcare

De Roxana Deaconescu
9Comentarii
Vesti bune pentru timisorenii care stau cu un deal in spatele blocului. Diaconu: Am putea face parcare
Un deal de cel puțin cinci metri, aflat în spatele unui bloc de pe strada Telegrafului, ar putea dispărea după mai bine de 26 de ani. La sesizarea tion.ro, responsabilii din Primăria Timișoara s-au gândit să amenajeze acolo o parcare, dacă nu sunt probleme cu terenul.

Vă reamintim, în luna iulie, tion.ro vă prezenta povestea timișorenilor de pe strada Telegrafului, care au o priveliște cu adevărat de neuitat atunci când se uită pe geam. Ei văd o adevărată formă de relief, de care nu s-ar fi ocupat nimeni de 26 de ani. Cel puțin așa ne povestea o cititoare.

„Nu vreau să acuz sau să scuz actuala conducere din primărie, dar din spusele vecinilor s-au făcut sesizări încă din anul 1990. La noi ploile nu ajută la creșterea vegetației, ci mai degrabă la surparea pământului, făcându-se mlaștină la fiecare ploaie. Șoferii care parchează în spatele blocului, sunt peste 20 de mașini, au încălțăminte de schimb din scară până la mașină, sunt aproape cinci metri. Sper ca primăria sau cei de la Mediu vor avea la dispoziție zece camioane pentru a muta acest pământ”, se plângea femeia.

Potrivit acesteia, dealul din spatele blocului de pe str. Telegrafului are cel puțin cinci metri înălțime. Am cerut sprijinul celor din Primăria Timișoara, care au avut nevoie de câteva săptămâni bune pentru a găsi terenul. E drept, a fost și perioada concediilor, iar funcționarii din primărie nu s-au spetit cu munca.

Viceprimarul Dan Diaconu a reușit să afle că terenul ar face parte din domeniul public și spune că acolo s-ar putea ridica o parcare, dacă se dovedește că nu există niciun litigiu. Asta abia din 2018 însă.

„Din verificările realizate în sistemul infogeografic al Municipiului Timișoara, terenul în cauză aparține domeniului public al orașului. O verificare suplimentară prin consultarea unui extras de Carte Funciară și o verificare a eventualelor litigii va fi necesară pentru a ne asigura de faptul că terenul este liber de sarcini. Această verificare va fi realizată în următoarele zile. În cazul în care rezultatul este unul favorabil, avem în vedere amenajarea spațiului dintre blocuri și construcția de locuri de parcare printr-un proiect al Societății de Drumuri Municipale, cu finanțare din sumele provenite din sistemul Timpark pentru anul 2018”, a explicat Dan Diaconu pentru tion.ro.

Dacă se va dovedi că terenul este liber de sarcini și că aparține într-adevăr municipalității, atunci ar fi nevoie de un proiect și de avize de la Mediu, pentru că dealul din spatele blocului de pe str. Telegrafului este considerat spațiu verde.

Pe strada Telegrafului din Timișoara, de-a lungul anilor s-a format o adevărată formă de relief, un deal care le oferă celor ce locuiesc acolo o panoramă deosebită. Oamenii spun că au făcut nenumărate sesizări la primărie, pentru că atunci când plouă tot noroiul din deal se scurge pe stradă, dar n-a...9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor