Verdict in cazul crimei de la Medicina: Sergiu si Carmen vor sta 20 de ani dupa gratii!

59Comentarii
Verdict in cazul crimei de la Medicina: Sergiu si Carmen vor sta 20 de ani dupa gratii!
Joi se judecă apelul în dosarul crimei de la Medicină, la Curtea de Apel Timişoara, iar ucigaşii vor afla dacă li se va reduce sau nu pedeapsa. La ultimul termen, apărătorii studenţilor condamnaţi pentru omor, Carmen Bejan şi Sergiu Florea, au cerut o amânare, pentru a studia ultimele date apărute la dosar.

La termenele trecute, avocaţii au cerut o nouă expertiză pentru stabilirea cauzei morţii lui Trifu Schroth. Aceasta a fost cerută să fie făcută de Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti, însă specialiştii de acolo au stabilit că poate fi efectuată de colegii lor din Timişoara. Apărătorii au vrut să verifice dacă moartea victimei a fost determinată de loviturile aplicate cu cuţitul sau a survenit în urma traumatismului cranio-cerebral, provocat de loviturile care au fost aplicate ulterior celor cu cuţitul. Raportul a sosit însă cu doar trei zile înainte de termenul din decembrie, astfel încât avocaţii celor doi tineri nu au avut timp să îl studieze şi au cerut o amânare.

Concluziile celui de-al doilea raport sunt aceleaşi cu cele din primul – moartea lui Trifu Schroth s-a datorat loviturilor de cuţit. În luna mai, Tribunalul Timiş i-a condamnat pe cei doi tineri la câte 16 ani de închisoare. Carmen Bejan şi Sergiu Florea au fost condamnaţi pentru omor şi profanare de morminte.

Cei doi tineri au fost arestaţi după ce l-au ucis pe Trifu Schroth într-o cameră de cămin studenţesc. Tinerii au tranşat cadavrul şi l-au pus în geamantan, în încercarea de a scăpa de el. Iniţial, cei doi ucigaşi au dat vina unul pe celălalt şi şi-au schimbat declaraţiile de mai multe ori. Judecătorul de la Tribunalul Timiş a decis că studenţii sunt vinovaţi în aceeaşi măsură şi i-a condamnat la 16 ani de închisoare cu executare.

Judecătorul a mai stabilit şi suma despăgubirilor morale şi materiale. Familia victimei a cerut 35.000 de lei pentru daunele materiale, reprezentând cheltuielile cu înmormântarea, din care a primit 32,946 de lei, şi 120.000 de euro – daune morale, din care va primi doar 20.000 de lei. Apărătorii lui Carmen Bejan şi Sergiu Florea şi reprezentantul familiei victimei au făcut însă apel. Acesta este judecat la Curtea de Apel Timişoara. În cazul în care decizia magistraţilor de aici nu îi va mulţumi pe cei implicaţi în dosar, ei o pot ataca cu recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE. Avocaţii lui Carmen Bejan au încercat să prelungească judecarea apelului şi au cerut o contraexpertiză, care să fie făcută de Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti, referitoare la cauza decesului, fiind susţinuţi şi de apărătorul lui Sergiu Florea în acest demers.

Reprezentantul familiei victimei nu a fost însă de acord şi i-a acuzat pe colegii săi, indirect, că vor să prelungească procesul pentru a nu face drumuri la recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Bucureşti, pe timpul iernii.

Completul de judecată a decis că nu sunt întemeiate motivele de cerere a unor noi expertize şi a decis judecarea.

Sergiu Florea şi-a menţinut declaraţiile anterioare, adăugând că îşi regretă fapta. Tânărul a menţionat că dacă nu ar fi fost el prezent în căminul de la Medicină nu s-ar fi întâmplat nicio infracţiune.

Carmen a refuzat să facă o nouă declaraţie, menţinându-le pe cele anterioare.

Avocatul familiei victimei a încercat din nou să schimbe încadrarea juridică a faptelor în tâlhărie urmată de moartea victimei sau omor calificat, lucru cu care însă nu au fost de acord nici procuroarea şi nici apărătorii celor doi tineri.

Avocaţii lui Carmen Bejan au cerut, printre altele, pedepse diferite, în funcţie de ce a făcut fiecare dintre cei doi tineri, şi au afirmat că ea nu poate fi condamnată pentru profanare de cadavre în condiţiile în care Sergiu Florea a recunoscut că el a tranşat cadavrul.

La final, ambii tinerii şi-au exprimat regretul pentru cele întâmplate în faţa familiei victimei.

Pronunţarea este programată în cursul zilei de joi în cazul în care nu se va decide amânarea.

UPDATE 2. Curtea de Apel Timişoara a decis să fie mărită pedeapsa pentru autorii crimei de la Medicina: Sergiu Florea şi Carmen Bejan vor sta 20 de ani dupa gratii!

Cei doi tineri au sperat să li se reducă pedepsa, iar Carmen Bejan chiar că ar putea fi achitată şi, dimpotrivă, de la 16 ani de închisoare, ei au primit 20 de ani. Pedeapsa nu este una definivită. Dacă sunt nemulţumiţi, cei doi tineri şi familia victimei pot face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

S-a admis apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi al părţilor civile. Soluţia este de 20 de ani de detenţie pentru fiecare dintre cei doi tineri şi plata a 20.000 de euro daune morale atât pentru soţia victimei, cât şi pentru fratele acesteia, care s-au constituit ca părţi civile.

UPDATE 3. Reacţia avocatului familiei victimei

„Soluţia mi se pare mult mai normală decât cea pronunţată de prima instanţă. Sancţiunea aplicată de Tribunalul Timiş a fost mult prea blândă faţă de fapta comisă. Familia victimei nu a urmărit satisfacţii de ordin material. A dorit doar ca sancţiunea penală să fie în raport cu fapta comisă. Sper că îi va mulţumi soluţia pe clienţii mei”, a declarat, www.tion.ro, avocatul Radu Zandomeni.

Imediat după proces, rudele lui Trifu Schroth s-au urcat în maşină şi au plecat spre Germania, urmând să ia legătura telefonic cu avocatul lor.

„Mai avem calea de atac a recursului, pe care în mod sigur îl vom solicita, şi vom vedea ce se va întâmpla acolo. Asta a apreciat instanţa şi trebuie să respectăm”, ne-a declarat şi Camelia Ţăranu, avocata lui Sergiu Florea.

C. C.

Criminalii de la Medicina au ajuns din nou in fata magistratilor

Tatăl lui Carmen Bejan: „Fata mea este nevinovată!”

Carmen Bejan: Nu sunt vinovata de crima!

Declaraţii şoc în procesul crimei din căminul de la Medicină

Bărbat ucis şi tranşat de ziua lui într-o cameră de cămin de la Universitatea de Medicină din Timişoara59Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor