Verde pentru Biciclete protesteaza, Primaria Timisoara continua vopsirea pistelor din oras

De Marcel Hoster
25Comentarii
Verde pentru Biciclete protesteaza, Primaria Timisoara continua vopsirea pistelor din oras
© Tion: Verde pentru Biciclete protesteaza, Primaria Timisoara continua vopsirea pistelor din oras
Deşi pe adresa primăriei au fost trimise mai multe sesizări în ultimul an, pe tema vopsirii pistelor cicliste, cei de la Verde pentru Biciclete nu au primit niciun răspuns din partea municipalităţii. Mai mult, continuă vopsirea pistelor, în ciuda faptului că utilizatorii reclamă că această suprafaţă devine extrem de alunecoasă când este umedă.

De curând, cei de la Verde pentru Biciclete au descoperit că acţiunea de vopsire a pistelor de biciclete din oraş continuă, în ciuda depunerii a numeroase proteste în acest sens. Într-un document oficial trimis pe adresa lui Nicolare Rubu, primarul Timişoarei, se cere stoparea vopsirii pistei de biciclete de pe strada Eneas – tronsonul Drubeta – Calea Șagului, acolo unde are loc operaţiunea de vopsire.

„Conform unor declarații recente din partea reprezentanților Primăriei Municipiului Timișoara, anterioare datei de 1 noiembrie, s-a promis găsirea unor soluții și neconsiderarea vopselei verzi o opțiune pentru suprafața de rulare a bicicletelor. Există astfel o neconcordanță în comunicare între departamentele din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara”, acuză cei de la VpB.

În condiţiile existente, se cere găsirea unor soluții viabile pentru trasarea și delimitarea pistelor de biciclete. Chestiunea pistelor vopsite pentru biciclete a făcut obiectul și a altor solicitări adresate de VpB către Primăria Municipiului Timișoara, rămase, de asemenea, fără ecou. Atunci, oficial, se cerea: folosirea unei vopsele cu aderență sporită, de o calitate net superioară; delimitarea pistelor de biciclete prin vopsirea limitelor laterale cu o vopsea cu aderență mare (eventual reflectorizantă); folosirea unor balize sau a unor forme de semnalizare pentru sporirea protecției bicicliștilor în trafic și pentru atenționarea pietonilor cu privire la accesul restricționat în acea porțiune de drum/trotuar.

„Nu am primit niciun răspuns oficial la această solicitare”, spune Romina Faur, coordonatorul VpB.

Dacă prima solicitare, trimisă la finalul anului precedent, a fost fără ecou, a fost depusă o nouă cerere de rezolvare a problemei, pe 28 martie 2016. Răspunsul a fost acelaşi: inexistent.

„Vă atragem atenția că, odată realizate aceste «piste pentru biciclete», bicicliștii sunt obligați prin lege să le folosească. Astfel, se vor afla în situații în care va trebui să aleagă între propria siguranță și încălcarea legii. Facem aceste solicitări în baza faptului că există o comunitate puternică de bicicliști în Timișoara, bicicliști care ar trebui respectați și tratați ca niște parteneri cu drepturi egale, inclusiv în trafic. Este alegerea fiecărui cetățean al Timișoarei ce mijloc de deplasare preferă, însă majoritatea celor care folosesc în timpul zilei bicicleta o fac din necesitate, din nevoia de a se deplasa către locul de muncă. Ne dorim să vă atragem atenția asupra faptului că este absolut necesar să verificați funcționalitatea cu persoane de interes, iar fiecare proiect propus și implementat trebuie gândit și verificat pe teren. Doar astfel se pot găsi soluții cu adevărat viabile. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect. Din respect pentru bicicliștii timișoreni, cetățeni ai acestui oraș. Anticipat, apreciem deschiderea dvs. față de solicitările de mai sus”, se mai arată în documentul semnat de Romina Faur.

Articole pe aceeași temă:

Pistele de biciclete din Timisoara au probleme. Verde pentru Biciclete aduna sesizarile si le trimite la primarie

Verde pentru Biciclete colecteaza parerile ciclistilor timisoreni

Batalia sondajelor cicliste! Verde pentru Biciclete face propriul chestionar referitor la pistele din oras25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor