Veoneer – partenerul ales pentru a dezvolta sisteme de camere Mono Vision

Veoneer – partenerul ales pentru a dezvolta sisteme de camere Mono Vision
© foto: Veoneer
Autoliv, liderul mondial în sistemele de siguranță auto, a anunțat că Veoneer, noua companie din domeniul electronicii desprinsă din Autoliv, a fost selectată de unul dintre producătorii principali de automobile din lume, ca partener în dezvoltarea și producerea sistemelor de camere Mono Vision, compuse din hardware, software și algoritmi.

Sistemul de camere Mono Vision al Veoneer este proiectat pentru a respecta și depăși standardele de piață stabilite de NHTSA și European NCAP, pentru evaluările de siguranță de 5 stele.

Veoneer este singurul furnizor capabil să dezvolte in-house sisteme de cameră Mono Vision, cu algoritmi proprii. Sistemele de camere Veoneer sunt cele mai bune pentru detectarea pietonilor, avertizarea în privința coliziunii frontale și asistență pentru menținerea traiectoriei corecte în cadrul benzii de circulație.

Începând cu anul 2022, Veoneer va lansa sisteme Mono Vision pentru acest producător de mașini.

La fel ca și Autoliv Electronics, Veoneer are o istorie demonstrată a calității excepționale a produselor și a capacităților de fabricație, fiind un furnizor important de camere pentru detecția diferitelor tipuri de obstacole potențiale din trafic, cum ar fi: pietonii, animalele sau alte vehicule.

„Suntem onorați că Veoneer a fost ales ca partener pentru dezvoltarea și construirea sistemelor de camere Mono Vision. Am făcut progrese uriașe în dezvoltarea unui sistem Mono Vision de clasă mondială, construit pe 10 ani de experiență în domeniul algoritmilor proprii, alimentat de eforturile noastre zilnice de reducere a accidentelor și de salvare a vieților”, afirmă Jan Carlson, CEO Veoneer.

Despre Veoneer

Veoneer își propune să fie furnizorul principal pentru sistemele avansate de asistență pentru șoferi (ADAS) și de conducere autonomă, precum și lider de piață pentru produsele electronice de siguranță pentru automobile. Veoneer proiectează și dezvoltă tehnologii hardware, software și sisteme electronice, iar printre produsele sale se numără produse de siguranță activă, cum ar fi radare pentru automobile, camere cu sisteme de asistare a conducătorului auto, pe timp de zi si pe timp de noapte, sisteme de poziționare, sisteme de siguranță pasivă și sisteme de frânare. Veoneer are 7.600 de angajați în 13 țări.

macheta-a4-iulie

În România, Veoneer este prezent din 2006 în Timișoara și din 2017 și la Iași. Veoneer Romania este cel mai mare centru R&D Veoneer din lume, în care își desfășoară activitatea peste 800 de ingineri.

(55622)
Regulament de plasare a anunturilor