Veniti la pedalat! Biciclistii din Timisoara revendica orasul

39Comentarii
Veniti la pedalat! Biciclistii din Timisoara revendica orasul
Duminică va fi numărătoarea de toamnă a bicicliştilor la Timişoara, la doi ani de „Verde pentru biciclete”. Toată lumea este invitată la pedalat. Se va pedala inclusiv prin centru, prin Piaţa Victoriei, intenţia organizatorilor fiind aceea de a transforma Timişoara într-un oraş liber pentru biciclete.

Campania „Verde pentru biciclete” de la Timişoara, care mai nou s-a extins şi la Lugoj, a împlinit doi ani. Pentru că este o campanie pentru încurajarea mersului pe bicicletă, sănătos pentru cei care îl practică şi nepoluant, evenimentul aniversar va fi sărbătorit printr-un nou marş pe două roţi la Timişoara. „Numărătoarea de toamnă” a bicicletelor va avea loc duminică, 24 octombrie 2010, şi sunt invitaţi toţi amatorii mersului pe două roţi, de la copii la bunici. La ora 10.00 va fi adunarea, pe Platforma Timco de pe Calea Circumvalaţiunii, de unde se va da startul la ora 11.00. Bicicliştii vor parcurge următorul traseu: Calea Circumvalaţiunii – Bd. Republicii – Piaţa Huniade – Bd. Regele Ferdinand – Bd. Vasile Pârvan – Str. Cluj – str. Surorile Martir Caceu – Aleea F. C. Ripensia – Bd. Corneliu Coposu – Splaiul Galaţi – Piaţa Traian. În caz de vreme nefavorabilă, plimbarea ar putea fi scurtată.

Traseul bicicliştilor va cuprinde şi centrul oraşului, un loc unde încă este interzis pedalatul prin hotărâre de consiliu local, spun organizatorii evenimentului. Oricum, la acţiunea de duminică sunt invitaţi, bineînţeles cu bicicletele pe care le au în dotare, şi poliţiştii comunitari.

„Vom traversa pe biciclete Piaţa Victoriei, în dorinţa noastra de a aduce eliberarea pieţelor şi a parcurilor pentru biciclişti, ridicarea restricţiilor pentru biciclişti, pentru ca aceştia să poată circula liberi. Interdicţia este suspendată oarecum pentru bicicliştii care circulă normal, paşnic, nu pentru cei care merg tare şi pun în pericol siguranţa celorlalţi, de exemplu a copiilor şi a persoanelor vârstnice. Am încercat să convingem Poliţia Comunitară să fie mai indulgentă cu bicicliştii care circulă prin pieţele publice şi prin parcuri. Din câte ştiu nu s-au aplicat amenzi în ultimul an, ultimul an şi jumătate”, a afirmat preşedintele Clubului Sportiv Gratzu, Graţian Bolog, implicat în campania „Verde pentru biciclete”. Graţian speră să fie eliminată această restricţie, iar „Timişoara să fie un oraş liber pentru biciclete”.

În cadrul campaniei pentru pedalare au fost distribuite până acum peste 7.500 de numere de biciclete. Bicicliştii care le-au primit sunt invitaţi cu toţii la numărătoarea de toamnă, indiferent care vor fi condiţiile meteo. „Îi invităm să facă larmă, să se facă auziţi în oraş”, a adăugat Graţian, care a precizat că se vor distribui în continuare numere de biciclete şi se vor strânge semnături pentru crearea de piste pentru biciclişti, pentru a sensibiliza primăria.

Reprezentantul Clubului Sportiv Gratzu crede că autorităţile locale au început să vadă cu alţi ochi bicicliştii, dovadă şi faptul că în ultimii doi ani a crescut semnificativ numărul de kilometri de piste pentru biciclete, indiferent de cum sunt realizate acestea… „Practic, ca să circuli cu bicicleta ai nevoie de o jumătate de metru”, a explicat Graţian. El crede că oraşul nici nu prea permite realizarea unor spaţii mai largi pentru biciclişti, aşa cum se întâmplă în alte oraşe europene, unde aceştia nu sunt depăşiţi de autobuz la trei centimetri de ghidon.

Campania „Verde pentru biciclete” este susţinută de Fundaţia Bega din Timişoara şi alţi parteneri.39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor