Vaticanul a publicat cele 7 păcate ale lumii moderne

Reactualizat la:
26Comentarii
Vaticanul a publicat cele 7 păcate ale lumii moderne
Să nu poluezi, să nu faci experimente genetice, să nu devii foarte bogat şi să nu iei droguri. Acestea sunt câteva dintre cele şapte păcate capitale ale lumii moderne de care trebuie să se ferească un credincios, potrivit unei liste date publicităţii de clericii de la Vatican.

Ei susţin că cele şapte păcate mai vechi – mândria, zgârcenia, desfrânarea, pizma, lăcomia, mânia şi lenea – au doar o dimensiune individuală. În opinia prelaţilor, nu numai furtul sau blasfemia reprezintă un afront adus divinităţii. Noile păcate sunt menite să îl facă pe creştinul catolic să vadă că viciile sale au un impact nefast şi asupra celor din jur.

Printre păcatele lumii moderne se numără şi provocarea unor nedreptăţi sociale, care pot duce la condamnarea eternă. Lista a fost publicată în L’Osservatore Romano, în contextul în care Suveranul Pontif a deplâns lipsa de morală a lumii moderne şi faptul că tot mai puţini credincioşi merg la biserică sau la spovedanie.

Papa vorbeşte despre noile aspecte ale păcatului ca un răspuns la un studiu care arată că 60 la sută dintre catolicii din Italia nu mai merg la spovedanie, dar şi ca o pregătire pentru vizita sa în Statele Unite şi discursul pe care îl va ţine la Naţiunile Unite”, susţine preotul Greg Apparcel. Papa Benedict al XVI-lea va efectua prima sa vizită în Statele Unite în perioada 15-20 aprilie.

Cele şapte noi păcate capitale sunt:distrugerea mediului înconjurător, experimentele stiinţifice a căror natură morală este discutabilă, manipulări genetice care duc la alterarea ADN-ului, consumul sau traficul de droguri, injustiţia socială care duce la sărăcie, avortul şi pedofilia.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor