Varianta 11, extrasă pentru proba de limba şi literatura română

Reactualizat la:
Varianta 11, extrasă pentru proba de limba şi literatura română
BUCUREŞTI – 230.000 de absolvenţi de gimnaziu din toată ţara dau astăzi primul examen serios din viaţa lor. Pentru prima probă din cadrul testelor naţionale, cea la limba şi literatura română, elevii sunt sfătuiţi să demonstreze ce ştiu respectând indicaţiile de rezolvare şi nu apelând prea mult la memorie.

E drept, nici originalitatea dusă la extrem nu e tocmai în avantajul lor – deja perlele din lucrări au devenit deliciul profesorilor şi chiar al presei.

În premieră pentru elevii români, se cunosc deja variantele de subiecte, pentru care Ministerul Educaţiei a stabilit o nouă modalitate de extragere.

Profesorii au formulat 100 de variante de teste tocmai ca să excludă posibilitatea ca soluţiile să fie învăţate pe de rost. Procedura e aceeaşi: în fiecare zi de examen se va extrage o variantă de subiect, iar specialiştii consideră că dacă un elev a parcurs sistematic materia la clasă nu ar avea nici cea mai mică problemă să ia note de trecere. Pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.subiecte2007.edu.ro, sunt postate peste 13.000 de variante de subiect, elaborate de 1.000 de profesori.

Varianta extrasă în dimineaţa examenului va fi preluată în centrele de testare de pe internet. Tot în dimineaţa probei, o comisie de profesori selectaţi din rândul celor care au redactat subiectele va veni în sediul Centrului pentru Elaboarea Baremelor de Evaluare – metoda de corectare va fi stabilită, aşadar, după începerea examenului, pentru ca orice suspiciune de fraudare să fie eliminată.

Variantele de testare, câte 100 pentru fiecare materie, au fost postate pe site-ul ministerului Educaţiei încă din 15 ianuarie. Au fost lăsate pe site, pentru consultare şi corectarea unor eventuale greşeli până pe 19 februarie, când s-a afişat varianta finală a subiectelor şi indicaţiile pentru rezolvarea subiectelor la matematică. Acestea au fost traduse în şapte limbi ale minorităţilor naţionale.

Jandarmii vor asigura protecţia în zona centrelor de examen şi tot ei vor fi cei care vor asigura securitatea transportului lucrărilor contestate la Comisiile de Rezolvare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor