Vali Velcea vrea satelit de Liga a treia pentru ACS Poli Timisoara

De M. Hoster
Vali Velcea vrea satelit de Liga a treia pentru ACS Poli Timisoara
Vali Velcea vrea satelit de Liga a treia pentru ACS Poli Timisoara
Tinerii de perspectivă de la ACS Poli Timişoara ar trebui să evolueze  la o echipă satelit dintr-o divizie superioară celeia unde echipa a doua a clubului joacă acum în Municipal. Aceasta a fost principala concluzie trasă în urma discuţiilor purtate în cadrul Consiliului Consultativ al ACS Poli.

Joi, 17 ianuarie, Liceul cu Program Sportiv “Banatul” a găzduit întâlnirea lunară a Consiliului Consultativ. La sedinta “Sfatului Înţelepţilor” au participat profesorii Ion V. Ionescu, Tadeusz Schein si Viorel Boit, fostele glorii poliste Emerich Dembrovschi, Florin Bătrânu, Ovidiu Cuc, jurnaliştii Nicolae Secoşan şi Florin Mihoc, directorul LPS, Marius Cociu şi directorul administrativ al ACS Poli, Ionel Bungau.

Antrenorul principal Valentin Velcea a fost insotit de secunzii sai Adrian Stoicov si Cosmin Petrescu au dat celor prezenţi raoprtul asupra situaţiei în care se află lotul de jucători în acest moment şi asupra modului în care decurge Intrunirea pregătirea de iarnă a echipei de seniori.

Probabil cel mai interesant punct al discuţiilor de joi s-a referit la posibilitatea de a avea o echipă satelit a ACS Poli, care să evolueze într-o ligă superioară. Antrenorul Vali Velcea a propus refacerea echipei a doua, care actualmente activează în Campionatul Municipal. Valentin Velcea consideră a ACS Poli II ar trebui să evolueze în eşalonul al treilea, pentru ca juniorii sau cei care nu sunt constant titulari să poata evolua în partide cu adversari competitivi. Rămâne de văzut cum s-ar putea realiza acest deziderat….

Cum evoluţia satelitului actual din Municipiu până în Liga a treia a dura, desigur că trebuie căutate variante alternative. În cazul in care nu s-ar constitui o echipă de Liga III, Velcea propune iniţierea unui parteneriat cu o formaţie care activează în respectivul eşalon. Timişul e reprezentat aici de Giarmata, Lugoj sau hibridul Flacăra Făget/Timişoara, echipa mutată din acest an pe terenul celor de la Calor.

Propunerea lui Valentin Velcea a fost primită pozitiv de Consiliu, care a dezbatut şi îmbunătăţirea activiăţtii şi dezvoltarea centrului de copii şi juniori. Coordonatorul acestui sector, prof. Viorel Vişan, a elogiat parcursul bun al echipei de juniori A, clasată pe primul loc în serie, cu şanse clare de a se califica la faza zonală. De asemenea, s-a subliniat potenţialul excelent al grupei de juniori C, coordonată de fostul mare jucător al Politehnicii Timişoara, Sorin Vlaicu, aceasta urmand să beneficieze de un cantonament de 7-8 zile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor