Valeo Romania sarbatoreste 10 ani de activitate in Timisoara

Valeo Romania sarbatoreste 10 ani de activitate in Timisoara
ADVERTORIAL. Gigantul francez, furnizor de componente auto la scară mondială, aniversează în 29 septembrie 2015 un deceniu de activitate în fabrica din Banat!

Valeo a început la Timișoara producția sistemelor de iluminat în septembrie 2005, cu o linie de producție și 10 operatori injecție.

Zece ani mai târziu, capacitatea de producție s-a mărit de la 27.000 la 39.000 de metri pătrați, angajând peste 1.400 de oameni care produc faruri, faruri de ceață, lămpi adiționale stop și faruri pentru camioane, folosind procese complexe de injecție, acoperire, lăcuire, metalizare și asamblare, pentru cele mai mari nume din domeniul producției de automobile.

Unitatea se împarte în trei arii de producție: aftermarket – piața de service (AFM); produse speciale (SP) și echipamente originale (OEM).

De 10 ani, „obiectivul Valeo a fost și este în continuare furnizarea de produse și sisteme inovatoare care să răspundă provocărilor din industria auto și să contribuie la construirea de autovehicule cât mai performante și eficiente. Extinderea capacității noastre de producție este un pas important în dezvoltarea afacerii noastre pe plan local, care ne va ajuta să ne îmbunătățim angajamentul față de producătorii auto, sprijinindu-i să construiască cele mai bune autovehicule”, explică Philippe Neiva, director general VLI Timișoara

Valeo Lighting Injection SA este parte a grupului industrial independent francez Valeo, axat pe proiectarea, producția și vânzarea de componente, sisteme integrate și module pentru industria de automobile. Valeo se numără printre furnizorii de top ai lumii automotive. Cele patru grupuri de afaceri, precum și o activitate de service aftermarket, oferă clienților soluții inovatoare la nivel global pentru reducerea emisiilor de CO2 și dezvoltarea conceptului de „conducere intuitivă”.

În 2014, grupul a generat vânzări de 12,7 miliarde € și a investit peste 10% din vânzările sale de echipamente originale în cercetare și dezvoltare. Valeo dispune de 136 unități de producție, 16 centre de cercetare, 34 centre de dezvoltare și 15 platforme de distribuție, și are 81,800 de angajați în 29 de țări.

Valeo este listat la bursa de la Paris și este un membru al indicelui CAC 40.

Pentru mai multe informații despre Grupul Valeo și activitățile sale, va rugam sa vizitați site-ul nostru, www.valeo.com.

Taguri: