Vă puteţi lua numărul de telefon în alte reţele

10Comentarii
Vă puteţi lua numărul de telefon în alte reţele
Timişoara – De săptămâna viitoare, conform reglementărilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, ar trebui să devină funcţională în România portabilitatea numerelor de telefon.

Aceasta înseamnă că oricine doreşte să-şi schimbe furnizorul de telefonie, fie fixă fie mobilă, să poată să-şi păstreze numărul de telefon deţinut. Desigur, modificarea nu se va putea face cu un număr de mobil către un post de fix sau invers, portabilitatea fiind funcţională doar de la un operator de fix la fix sau de la unul de telefonie mobilă către alt furnizor de telefonie mobilă. Măsura ajută foarte mult la intensificarea concurenţei pe piaţa telefoniei, păstrarea „identităţii” prin intermediul unui număr de telefon fiind unul dintre motivele pentru care oamenii nu îţi schimbau furnizorul de telefonie. „Vă daţi seama că am împărţite numeroase cărţi de vizită. Omul mă sună pe acel număr, nu are de unde să ştie că eu mi-am schimbat numărul. Acesta trebuie păstrat” , ne spunea un om de afaceri timişorean. Prin noua măsură, acest inconvenient va fi eliminat. Conform legislaţiei, noua reglementare ar trebui să devină funcţională din 21 octombrie. O scurtă vizită pe site-urile de internet ale principalelor operatori de telefonie mobilă, confirmă, cu o singură excepţie, prezentarea de informaţii referitoare la portabilitate. Din păcate, situaţia nu e aceeiaşi şi la operatorii de telefonie fixă. Aici, informaţiile referitoare la portabilitatea numerelor de telefonie este inexistentă. În ceea ce vă priveşte, nu vă rămâne decât să sunaţi la serviciul de relaţii cu clienţii ai operatorului şi să solicitaţi informaţiii referitoare la modul de portabilitate al numărului pe care îl deţineţi şi la costurile aferente. Ei sunt obligaţi să furnizeze toate datele necesare. În plus, trebuie, în conformitate cu legislaţia, să realizeze portabilitatea, în 10 zile de la lansarea cererii.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor