Urgenţele caută specialişti

1Comentariu
Urgenţele caută specialişti
TIMIŞOARA. Au mare nevoie de personal, iar la concursuri nu se prezintă destui. Este vorba despre Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic Judeţean din Timişoara. Medicii şi asistentele de se confruntă minut de minut cu cazuri extrem de grave pe care trebuie să le trateze rapid şi eficient, acest lucru cerând o concentrare foarte mare şi o răbdare de fier.

Poate, pentru aceste motive, nu mulţi medici îşi aleg să se specializeze pe medicina de urgenţă. „Cu personalul este o problemă ceva mai spinoasa pentru ca degeaba vrem noi să încadrăm dacă nu avem personal care să facă faţă cerinţelor unei unităţi de primire a urgenţelor. Cu doctorii suntem cam la jumătate din numărul pe care ar trebui să îl avem şi cu asistenţii pe la 75 la sută”, ne-a spus dr. Mihai Grecu, directorul Unităţii de Primire a Urgeneţelor, cea mai mare din Banat.

Cel mai rău stau cu personalul auxiliar, adică brancardieri, infirmiere şi îngrijitoare. Deşi s-au făcut mai multe concursuri anul trecut, au fost posturi pentru care nu s-a prezentat niciun candidat.

Salariile mici

Pentru personalul de la Urgenţe, în acest an, se prevăd creşteri semnificative în ceea ce priveşte salariul. „Personalul medical care acordă asistenţă de urgenţă a beneficiat de creşterile salariale solicitate, iar cel de la ambulanţă va avea o creştere salarială semnificativă în 2008, pentru a realiza echitatea între specialişti, în special pentru UPU şi ambulator, la nivelul spitalelor de urgenţă cu statut clinic”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu.

Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor