Unul din presedintii PNTCD il avertizeaza pe Ciuhandu ca ii va retrage sprijinul politic

19Comentarii
Unul din presedintii PNTCD il avertizeaza pe Ciuhandu ca ii va retrage sprijinul politic
Certurile dintre cele două aripi ale PNŢCD continuă. Prezent la Timişoara pentru a participa la conferinţa judeţeană de alegeri, preşedintele uneia dintre aripile PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a afirmat că va retrage sprijinul politic acordat consilierilor judeţeni şi locali ai partidului, care în acest moment sunt membri în cealaltă tabără din partid, ceea ce înseamnă că aceştia îşi vor pierde funcţiile, iar Gheorghe Ciuhandu, care în acest moment este preşedinte al PNŢCD Timiş, aripa Radu Sârbu, va rămâne primar independent al Timişoarei.

Pavelescu l-a acuzat pe Ciuhandu, care face parte din aripa Radu Sârbu a partidului, că a folosit în mod „imoral” partidul şi l-a transformat într-o feudă. De aceea, în perioada următoare, se va discuta retragerea sprijinului politic acordat preşedintelui PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, ceea ce înseamnă că acesta va deveni primar independent. Mai mult, în cadrul aripii conduse de Pavelescu se va discuta şi retragerea sprijinului politic pentru toţi consilierii judeţeni şi locali ai partidului aleşi pe listele Alianţei pentru Timiş, ceea ce ar însemna izolarea politică a lui Ciuhandu. 

Gheorghe Ciuhandu şi acoliţii săi au confiscat partidul la nivel local şi l-au folosit în mod imoral, l-au transformat în feudă personală. În perioada următoare se va pune în discuţie, la nivel naţional, retragerea spijinului politic. Asta înseamnă Ciuhandu va rămâne primar independent, fiind ales, iar consilierii locali şi judeţeni îşi vor pierde posturile. O asemenea decizie are implicaţii foarte mari şi se va lua în mod statutar, după calcularea tuturor consecinţelor”, a afirmat Pavelescu.

Pe lângă faptul că a transformat partidul într-o „feudă”, Pavelescu i-a mai reproşat lui Ciuhandu şi faptul că s-a aliat la nivel local cu PSD.

În replică, primarul Gheorghe Ciuhandu a declarat că Aurelian Pavelescu nu are nici „calitatea morală”, nici „statutară” pentru a face asemenea declaraţii, atât timp cât încă există un proces pe rol între cele două tabere şi a făcut apel la ţărăniştii din tabăra sa să nu creadă astfel de declaraţii.  

Aurelian Pavelescu nu are nici calitatea morală, nici calitatea statutară de a face astfel de declaraţii. Toţi consilierii locali şi judeţeni ai PNŢCD Timişau fost propuşi de organizaţia judeţeană care este cea mai puternică organizaţie a PNŢCD şi au fost aleşi de timişoreni şi timişeni pe listele Alianţei pentru Timiş. Calitatea de preşedinte a lui Aurelian Pavelescu este subiectul unui proces aflat pe rol, domnia sa nu poate să retragă sprijinul politic nimănui. Fac apel la membrii PNŢCD Timiş să nu dea ascultare unor astfel de declaraţii ale unor rătăciţi care încearcă să distrugă partidul”, a replicat Ciuhandu.

Aurelian Pavelescu a venit, miercuri, la Timişoara pentru a asista la congresul judeţean de alegeri a aripii conduse de el, unde singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PNŢCD Timiş este cunoscuta femeie de afaceri Rodica Vlad. Aceasta a condus PNŢCD Timişoara în ultimele cinci luni. La congresul care va avea loc în această seară sunt aşteptaţi să participe 160 de delegaţi.

Cele două aripi ale PNŢCD îşi dispută în instanţă de mai mulţi ani conducerea istoricului partid, ambele tabere susţinând că ele sunt îndreptăţite să continue ceea ce a început Corneliu Coposu în anii ’90.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor