Universitatea Politehnica Timisoara ofera tinerilor cercetatori 150.000 de euro

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Universitatea Politehnica Timisoara ofera tinerilor cercetatori 150.000 de euro
© Tion: Universitatea Politehnica Timisoara ofera tinerilor cercetatori 150.000 de euro
Universitatea Politehnica oferă un buget total de 150.000 de euro în cadrul unui concurs destinat proiectelor realizate de tinerii cercetători până în 45 de ani. Câștigătorii vor primi cel puțin 10.000 de euro pentru proiectele lor.

Competiția internă de proiecte de cercetare-dezvoltare oferă pentru primul loc al concursului, la fiecare domeniu, cel puțin 10.000 de euro. În premieră națională, o parte din finanțare e asigurată de mediul privat, iar restul din fondurile proprii ale UPT, bugetul total al competiției fiind de aproximativ 150.000 de euro. Au fost așteptați să participe doar tineri cercetători, în vârstă de până la 45 de ani, cu titlul de asistent universitar sau șef de lucrări/lector universitar. Au fost depuse 76 de proiecte, structurate pe 14 domenii de cercetare din UPT. Jurizarea a fost externă și a fost realizată în universități membre ale ARUT (Alianța Română a Universităților Tehnice), altele decât Universitatea Politehnica Timișoara. O a doua etapă a competiției va avea loc în cursul lunii ianuarie 2018, când proiectele de pe locurile necâștigătoare din prima etapă vor avea șansa să fie finanțate de către firme interesate de temele de cercetare respective.

Competiția a urmărit sprijinirea cadrelor didactice și a cercetătorilor tineri care își desfășoară activitatea în UPT pentru a iniția teme de cercetare care să fie ulterior dezvoltate sub forma unor proiecte complexe naționale și internaționale. De asemenea, s-a urmărit dezvoltarea profesională a tinerelor cadre didactice și cercetători, intensificarea colaborărilor cu mediul economic, creșterea producției științifice a UPT prin publicarea în reviste ISI, participarea tinerilor cercetători la conferințe de prestigiu naționale și internaționale, dezvoltarea infrastructurii de cercetare (din sumele respective vor putea fi achiziționate echipamente).1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor