Universitatea Politehnica si Facultatea de Constructii din Timisoara, la ceas aniversar

De Marcel Hoster
1Comentariu
Universitatea Politehnica si Facultatea de Constructii din Timisoara, la ceas aniversar
Învăţământul tehnic timişorean se află la ceas de sărbătoare. În anul 2016, Universitatea Politehnica Timișoara aniversează 96 de ani de la înființare. De asemenea, Facultatea de Construcţii din cadrul UPT împlineşte 75 de ani de existenţă.

An plin de aniversări la Universitatea Politehnica Timişoara. Instituţia împlineşte 96 de ani de existenţă în 2016. Zilele Politehnicii, desfășurate în intervalul 20 octombrie – 20 noiembrie, au cuprins o suită de evenimente care au subliniat încă o dată rolul cheie pe care îl are universitatea ca furnizor de servicii educaționale și vector al dezvoltării socio-economice regionale.

La ceas aniversar se află și Facultatea de Construcții, care sărbătorește vineri, 11 noiembrie 2016, 75 de ani de existență. Festivitatea omagială va avea loc în Amfiteatrul „Nicolae Maior” al Facultății de Construcții, începând cu ora 10.

În cei 75 de ani de activitate, facultatea și-a construit o foarte bună imagine la nivel național și internațional, pe baza reputației cadrelor didactice, precum și prin fiabilitatea profesională a celor peste 18.000 de absolvenți. Totodată, Facultatea de Construcții și-a construit tradiția în prima linie a dezvoltării academice, științifice și profesionale în domeniu, fiind un reper de profesionalism și exigență, transmit organizatorii evenimentului.

Oferta educațională este adaptată atât standardelor naționale, cât și celor internaționale pentru trei domenii de studii, într-o strânsă legătură: inginerie civilă, ingineria instalațiilor și inginerie geodezică. Aceasta ofertă include un program de Master internațional de tip Erasmus Mundus în parteneriat cu cinci universități europene de top și un acord de diplomă dublă cu una dintre cele mai prestigioase universități din Germania.

Cercetarea științifică este adaptată la tendințele actuale din domeniu, lucru demonstrat de numărul important de proiecte naționale și internaționale de cercetare pe care le are facultatea, împreună cu parteneri din mediul academic, de cercetare-dezvoltare și industrial.

Facultatea de Construcții din Timișoara este implicată în activitatea de standardizare națională și europeană, precum și în activități de consultanță pentru obiective importante. De la începutul anilor 1990, facultatea a pionierat introducerea și promovarea eurocodurilor structurale (normele europene unificate pentru construcții) în România. Astăzi, membrii facultății reprezintă țara noastră în cadrul grupurilor de lucru ale CEN – Comité Européen de Normalisation, pentru elaborarea noii generații de Eurocoduri.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor