Universitatea de Vest Timisoara si Directia Generala Anticoruptie combat coruptia prin semnarea unui protocol

De M. Hoster
2Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara si Directia Generala Anticoruptie combat coruptia prin semnarea unui protocol
Începând de vineri, Universitatea de Vest Timişoara va avea un nou sprijin în combaterea corupţiei ce poate apărea în procesul didactic din cadrul instituţiei. Probabil impulsionată de problemele descoperite la Universitatea de Medicină, UVT a decis să bată palma cu Direcţia Generală Anticorupţie, semnând în acest sens un prototol care să promoveze în rândul studenţilor, dar şi a profesorilor, combaterea corupţiei la nivelul universităţii.

Documentul a fost semnat vineri de rectorul UVT, Marilen Pirtea, şi Laurenţiu Căluşeru, ofiţer în cadrul Departamentului de Prevenire a Faptelor de Corupţie din cadrul DGA Timiş.

„Nu există precedent în România pe această temă. Prin acest protocol avem în vedere două direcţii: o mai bună gestionare şi cheltuire a banilor publici pentru că UVT este o instituţie publică şi, de asemenea, ne dorim să avem parteneri instituţionali foarte puternici care să aibă încredere în noi, ne dorim să fim o instituţie sănătoasă şi corectă”, a declarat Marilen Pirtea.

„Protocolul are ca scop conştientizarea personalului didactic şi a studenţilor la pericolele la care se expun dacă acceptă fapte de corupţie. Vom desfăşura şedinţe educative, vom împărţi fluturaşi, va fi realizat un ghid anticorupţie”, a declarat Laurenţiu Căluşeru. Întrebat dacă în cadrul Universităţii de Vest sunt în cercetare sau au fost probate asemenea cazuri, reprezentantul DGA a declarat că secretul profesional nu-i permite să prezinte asemenea date. Totuşi, Marilen Pirtea a mai spus că în momentul în care se solicită semnarea unui protocol cu DGA întotdeauna se verifică să nu existe cazuri în cercetare în care se verifică acuzaţiile de corupţie. Deci, în acest moment, teoretic, nu există cazuri de corpuţiei în cercetare în cadrul universităţii.

Totuşi, cea mai importantă componentă a noii înţelegeri universitar-poliţieneşti pare a fe noua linie TelVerde la care studenţii vor putea anunţa profesorii care cer şpagă sau, de ce nu, profesorii cărora li se propune mita. Numărul de telefon respectiv va fi afişat pe site-ul UVT.

Deocamdată, protocolul a fost are o perioadă de valabilitate de un an, iar dacă semnatarii vor mai avea în continuare “obiectul activităţii” desigur că va putea fi prelungit.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor