Universitatea de Vest Timisoara ofera studentilor noi oportunitati de practica si internship

De Marcel Hoster
Universitatea de Vest Timisoara ofera studentilor noi oportunitati de practica si internship
© Tion: Universitatea de Vest Timisoara ofera studentilor noi oportunitati de practica si internship
Universitatea de Vest din Timişoara a semnat un acord cu două organizaţii timişorene care va permite studenţilor de la Facultatea de Arte şi Design să facă practică în domeniile în care studiază. Teoretic, la finalizarea studiilor, ei vor fi mai bine pregătiţi.

Pentru a oferi propriilor studenţi posibilităţi de pregătire mai bune, un nou acord de parteneriat a fost încheiat între Universitatea de Vest din Timișoara și două organizaţii neguvernamentale. UVT, prin Facultatea de Arte și Design, Clusterul de Energii Sustenabile din România – ROSENC și Clusterul Advertising, Printing and Packaging au încheiat demersurile pentru dezvoltarea unei colaborări și a atingerii unor obiective comune.

Protocolul vizează studenții de la facultățile amintite și își propune dezvoltarea competențelor și abilităților profesionale ale acestora. Astfel, firmele grupate în jurul clusterelor vor pune la dispoziția studenților oportunități de practică/internship și vor desfășura vizite de studiu. Totodată, organizaţiile semnatare vor asigura oportunități de cercetare și creație aplicată pentru studenții Universității de Vest din Timișoara.

„Activitatea studenților în cadrul firmelor contribuie la dezvoltarea unor competențe greu de asimilat doar în sălile de curs. Scopul parteneriatelor cu mediul de afaceri este formarea de abilități pliate pe specificul locurilor de muncă. Astfel, studenții câștigă experiență și au șanse sporite la ocuparea unui post după absolvire. Dorința noastră este să implicăm în procesul de predare/învățare cât mai multe companii, să acoperim toate domeniile de activitate, arte, litere, economie, fizică etc.”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !