Universitatea de Vest Timisoara – in topurile internationale

De Adrian Panduru
2Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara – in topurile internationale
© Foto: arhiva
Universitatea de Vest Timișoara (UVT) este din nou în top. Unitatea de învățământ superior se află în clasamentul QS – Quacquarelli Symonds, fiind singura universitate din Timișoara inclusă în acest clasament.

UVT este prezentă în ediția 2016 a clasificării internaționale QS – Quacquarelli Symonds. Conform clasamentului, UVT s-a poziționat între primele patru instituții de învățământ superior din România. Alături de celelalte trei membre ale Consorțiului Universitaria (Universitatea din București, „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), similar anilor anteriori, UVT a fost inclusă în categoria 701+.

Pe primul loc în clasament se află Institutul de Tehnologie din Massachusetts, urmat de Universitatea Stanford și de Harvard.

Ierarhizarea își propune să cuantifice patru aspecte ale activității: cercetarea, predarea, inserția profesională și internaționalizarea. Pentru obținerea datelor legate de reputație, au fost chestionați 75.000 de membri ai comunităților academice și 38.000 de angajatori din întreaga lume.

„Ierarhiile internaționale ne ajută să ne comparăm cu universități din întreaga lume. Două aspecte mi se par remarcabile în legătură cu aceste rezultate. Pe de o parte, cele patru universități din Consorțiu reușesc să se mențină în aceste ierarhii în contextul în care învățământul la nivel global este din ce în ce mai competitiv. Pe de altă parte, trebuie să luăm în calcul un factor de scală: cele patru universități românești se află în top 2-3% mondial, în contextul în care plecăm cu un dezavantaj de cel puțin 5%, din cauza faptului că este extrem de greu să atragi profesori internaționali în România. Avem salarii necompetitive internațional și libertate minimă de a oferi ceva în plus ca parte dintr-un pachet salarial atractiv, dublate de proceduri de angajare îngrozitor de birocratice, imposibil de înțeles pentru un cadru didactic internațional. Acum puțin timp, prin vocea Consorțiului, am cerut simplificarea procedurilor de angajare a cercetătorilor și posibilitatea de a recunoaște la nivelul instituției de învățământ superior diplomele obținute în străinătate. De aceea, raportându-ne strict la performanțele universităților, stăm chiar mai bine decât arată pozițiile”, a declarat rectorul Universității de Vest Timișoara prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

UVT este prezentă și în topul QS Rankings by Subject 2016, cu două domenii: Modern Langauages (top151-200) și Computer Science (top 401-500).

Topul complet îl găsiți la: http://goo.gl/Xchpvx.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor