Universitatea de Vest Timisoara e la mijlocul clasamentului celor mai bune institutii de invatamant superior din tarile emergente

De Marcel Hoster
2Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara e la mijlocul clasamentului celor mai bune institutii de invatamant superior din tarile emergente
© foto: arhiva
Universitatea de Vest Timișoara e la mijlocul clasamentului care cuantifică învățământul superior din țările emergente, dar ocupă locul doi din cinci în România. Topul The Times Higher Education a cercetat 378 de universități.

Un nou top include UVT. Potrivit clasificării Emerging Economies University Rankings 2018, realizată de revista britanică The Times Higher Education, Universitatea de Vest din Timișoara este în top 201-250 cele mai bune 378 de universități, din 42 de țări cu economii emergente, menținând-se pe o poziție constantă în comparație cu 2017. La nivel național, UVT s-a clasat pe poziția a doua din cinci universități cuprinse.

În clasament au fost evaluate universități din 50 de țări, însă doar instituții de învățământ din 42 de țări au îndeplinit cerințele celor 13 indicatori de performanță pentru a face parte din clasamentul final. Universitățile sunt excluse din ranking-ul economiilor emergente dacă nu au activitate de predare și dacă producția lor științifică în perioada 2012-2016 a fost mai mică de 1.000 de articole (cu cel puțin 150 de articole pe an). De asemenea, instituțiile de învățământ superior sunt excluse dacă 80% sau mai mult din activitatea acestora este dedicată exclusiv unuia din cele 11 domenii ale The World University Rankings.

„Includerea noastră în clasamentul celor mai bune universități din țările cu economii emergente demonstrează standardele înalte în activitatea didactică și de cercetare. Este și rezultatul politicilor de dezvoltare aplicate în Universitate în ultimii ani. Am ajuns aici pentru că am înțeles care sunt nevoile instituției în competiția internațională”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

La fel ca și clasificarea internațională The World University Rankings, activitatea universităților a fost evaluată după 13 indicatori de performanță riguroși și exigenți, grupați sub aspectul: activității de predare, activității de cercetare, activității internaționale și transferului de cunoștințe către mediul socio-economic, însă metodologia a fost recalibrată cu atenție pentru a reflecta mai bine caracteristicile și prioritățile de dezvoltare ale universităților în țările cu economii în curs de dezvoltare. Mai multă greutate a fost acordată, de exemplu, aspectului legăturilor universităților cu mediul socio-economic și activității internaționale.

Alături de UVT, în acest ranking sunt prezente și celelalte universități din Consorțiul Universitaria: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (poziția 162), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (poziția 251-300) și Universitatea din București (poziția 251-300).2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor