Universitatea de Vest Timisoara da testul accesibilitatii pentru persoanele cu handicap

De M. Hoster
Universitatea de Vest Timisoara da testul accesibilitatii pentru persoanele cu handicap
© Universitatea de Vest Timisoara da testul accesibilitatii pentru persoanele cu handicap
Reprezentanţii Universităţii de Vest Timişoara vor putea demonstra că accesul în incina clădirii este unul facil pentru persoanele cu handicap, care sunt nevoite să utilizeze un scaun rulant. Instituţia va primi din partea unei fundaţii Marca accesibilităţii, o atestare a punerii la punct a accesului pentru aceşti vizitatori.

Fundația Motivation România va acorda Universității de Vest din Timișoara joi, 13 iunie 2013, Marca Accesibilității. Acesta este un certificat oferit instituțiilor publice și private care și-au accesibilizat corect spațiile pentru persoanele în scaun rulant. Inițiativa este unică în România și care are ca scop îmbunătățirea accesului persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Cum se poate prezenta mai bine modul în care aceste modificări au fost puse la punct? Desigur, printr-o demonstraţie.

Reprezentanţii fundiaţiei vor realiza un tur al clădirii, împreună cu un utilizator de scaun rulant, alături de un arhitect și de reprezentanţii instituției premiate. Pe parcursul acestuia vor fi testate și descrise elementele care fac posibil accesul persoanelor cu dizabilități la Universitatea de Vest.

Investiţiile efectuate de UVT pentru accesibilizarea spaţiului de învăţământ au fost deja marcate de Fundatia Motivation. Spațiul este marcat ca fiind prietenos utilizatorilor de scaun rulant și pe Harta Accesibilității, prima hartă națională a locurilor accesibilizate, destinată persoanelor cu dizabilități locomotorii și disponibilă, începând cu 3 decembrie 2012, la adresa www.accesibil.org. Pentru comparaţie, numeroase alte spaţii publice din oraş sunt marcate ca fiind inaccesibile.

Inițiativele Marca Accesibilității și Harta Accesibilității se derulează în cadrul proiectului ”Roțile Schimbării – către servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant”, finanțat de USAID – Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională. Proiectul este implementat în perioada 2011-2014 și are ca scop reducerea numărului de utilizatori de fotoliu rulant imobilizați la domiciliu și stimularea participării lor la viața comunității prin activități sportive, culturale și recreative0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor