Universitatea de Vest Timisoara contribuie la achizitia statuii Cumintenia Pamantului intr-un mod inedit

De Marcel Hoster
2Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara contribuie la achizitia statuii Cumintenia Pamantului intr-un mod inedit
© Tion: Universitatea de Vest Timisoara contribuie la achizitia statuii Cumintenia Pamantului intr-un mod inedit
Universitatea de Vest Timişoara se va implica în proiectul de strângere de fonduri pentru achiziţia statuii „Cuminţenia pământului”, dar aceasta într-un mod inedit. Mai precis, este vorba de proiectul unor tineri „Ciocâlteul lui Brâncuşi”, care vor realiza un portret inedit al artistului român, realizat din cuie şi sfoară.

Un grup de tineri, o parte absolvenţi ai Universităţii de Vest Timişoara, reuniţi sub numele de „Cufir”, a lansat proiectul „Ciocâlteul lui Brâncuşi”, prin care speră să adune bani pe care să-i doneze la proiectul guvernului de a achiziţiona statuia „Cuminţenia pământului”.

Astfel, în parcul UVT, din faţa sediului instituţiei, a fost prezentat un portret inedit al lui Constantin Brâncuşi, cu mărimea de 2 metri pe 1,3 metri, care va fi făcut din cuie bătute pe un panou, între care va fi montată sfoară. Portretul va avea montate 7.000 de cuie, pe care se vor lega 20 de kilometri de sfoară, am aflat de la Marius Rădvan, iniţiatorul proiectului.

Un număr de 400 de cuie dintre cele 7.000 vor fi bătute la Timişoara, de studenţii UVT.

„Este o iniţiativă bună, noi am decis să venim alături de aceşti tineri. Astfel, un număr de 400 de cuie vor fi bătute la acest proiect de studenţii noştri de la Artă, de la Licenţă şi Masterat. Pentru fiecare cui bătut universitatea va dona câte zece lei”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara.

Alături de conducerea UVT, la promovarea proiectului a fost prezent şi cunoscutul Chester Williams, fostul rugbist sud-african, fost antrenor al echipei RCM UCVT Timişoara, cu care a câştigat şi două titluri de campion. El este de câteva zile proaspăt absolvent de licenţă la Facultatea de Sport din cadrul UVT Timişoara, în perioada următoare el va urma şi cursurile la Masterat al aceleiaşi facultăţi.

Membrii „Cufir” lucrează în tehnica StringArt, care presupune folosirea unor cuie, montate pe un placaj, între care este montată sfoară, ceea ce duce la crearea unor tablouri în relief.

Cei care doresc să ajute acest proiect al tinerilor artişti pot intra aici și pot dona 10 lei, iar pentru donaţia făcută va fi bătut câte un nou cui la portretul artistului. Banii adunaţi vor fi donaţi pentru achiziţionarea statuii „Cuminţenia pământului”, realizată de Brâncuşi. Dacă proiectul cu adunarea sumei necesare din donaţii nu va reuşi, iar banii vor fi returnaţi de stat, sumele adunate vor fi utilizate pentru realizarea unor alte proiecte sociale. Până în acest moment, conform paginii oficiale a proiectului, au fost deja adunaţi 3.470 de lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor