Universitatea de Vest isi va invata studentii si angajatii sa fie eco in cadrul Saptamanii Verzi

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Universitatea de Vest isi va invata studentii si angajatii sa fie eco in cadrul Saptamanii Verzi
Universitatea de Vest Timişoara a intrat de sâmbătă în Săptămâna Verde. Timp de mai multe zile, la sediul instituţiei vor fi organizate o serie de conferinţe şi ateliere de lucru în cadrul cărora va fi dezbătută protecţia mediului, respectiv modul în care putem proteja mediul înconjurător.


Pe data de 5 iunie 1972 a fost stabilită Ziua Mondială a Mediului înconjurător. Astfel, luna iunie este la Universitatea de Vest una dedicată protecţiei mediului, iar „Săptămâna Verde” este principalul punct important al acţiunilor. Suita de evenimente a debutat sâmbătă, de la ora 10, cu o tură ciclistă destul de lungă, pornită de la sediul UVT până la Unip şi retur.

„Această Săptămână Verde este deja începută, cel mai important punct din program va fi conferinţa Eco Energy, dar vor fi şi numeroase workshopuri. Economiştii învaţă din primul moment că resursele sunt limitate, politicienii învaţă cum să anuleze această concluzie. Noi încercăm să promovăm prin acest eveniment utilizarea eficientă a acestor resurse. De altfel, aceasta va fi şi prima temă abordată, într-un workshop susţinut de Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

La acţiunile programate în cadrul Săptămânii Verzi sunt invitaţi să participe toţi cei care activează în cadrul universităţii.

„Este un şir mai lung de evenimente, fiecare facultate a contribuit separat la acţiune. Interacţiunea dintre om şi mediul înconjurător va fi principala temă abordată. Vor fi dezbateri interactive, ne aşteptăm să participe toată lumea: studenţi, profesori, invitaţi, personal administrativ. Noi vom discuta despre cum se pot îmbunătăţi practicile la locul de muncă, despre eficienţa în folosirea energiei, a resurselor, a deşeurilor şi a modului de deplasare de şi la locul de muncă. De asemenea, se va mai discuta despre folosirea în mod corect a spaţiilor de lucru, pentru a se asigura un confort mental pentru angajați. Noi am făcut un studiu de cercetare, în 2011 şi 2014 şi a reieşit că româii sunt îngrijoraţi şi cred în protecţia mediului”, a declarat şi Corina Ilin, reprezentanta UVT şi şefa comisiei de etică din cadrul universităţii.

Un punct important al acţiunilor este organizarea conferinţei Eco Energy, la care vor participa diferite personalităţi din domeniu, în cadrul acesteia, în holul Universităţii fiind organizată şi o mini-expoziţie de specialitate. Tot în sprijinul acţiunilor, vineri, toţi cei de la UVT vor veni la lucru fie pe jos, fie cu biciclete, dar sigur fără autoturisme, a mai anunţat Pirtea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !