Universitatea de Vest elibereaza atestatul PLIDA

Universitatea de Vest elibereaza atestatul PLIDA
Instituția de învățământ superior din Timișoara anunță obținerea atestatului de competenţă lingvistică PLIDA, care atestă competența utilizării limbii italiene la nivel A2, de bază, un document obligatoriu pentru cei care vor să muncească în Italia.

Universitatea de Vest din Timișoara va fi miercuri gazda unei serate Dante Aligheri, de la ora 19, în aula festivă a Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”. O conferință, un recital de vioară și expoziția documentară „Şcoala timişoreană de italienistică” reprezintă momentele serii. Conferinţa „Insigni figure muliebri del Cinquecento italiano” va fi susținută de prof. univ. dr. Viorica Bălteanu, iar proiecțiile din cadrul evenimentului  vor fi realizate de lect. univ. Gloria Gravina.

Alexandra Haţeg (Filarmonica Banatul) le va recita la vioară invitaților piese cunoscute ale compozitorilor Niccolò Paganini, George Enescu și Ciprian Porumbescu. Serata va fi onorată de prezenţa consului general al Italiei Dott. Stefano Mistretta, promit organizatorii evenimentului.

Univesitatea de Vest din Timișoara (UVT) vine și cu o veste bună pentru persoanele care doresc să lucreze în Italia: obținerea atestatului de competenţă lingvistică PLIDA, care atestă competența utilizării limbii italiene la nivel A2, de bază, un document obligatoriu pentru cei care vor să muncească pe teritoriul italian. Pentru a obține atestatul, persoanele interesate trebuie să se înscrie în luna aprilie la sediul universității. Examenul are loc în 25 mai, la UVT (bd. Vasile Pârvan nr. 4) și constă din trei probe (oral, scris, audio). Nota la proba orală este acordată de comisia de examen din cadrul universității timișorene, iar probele celelalte sunt expediate online la Roma, unde sunt corectate unitar, simultan cu probele sosite din toate centrele PLIDA din lume. Rezultatele sunt comunicate după două luni. Atestatul este recunoscut pretutindeni în lume. La Universitatea de Vest, se pot susţine probe pentru oricare din cele şase niveluri (A1, A2, B 1, B2, C1, C2).

Taxa de înscriere, pentru A2, este de 65 de euro. Pentru celelalte niveluri, taxa variază între 60 și 105 euro. Detalii despre cursuri pot fi obținute la telefon 0726.592.248 sau 0745.225.919.

M.M. Hojda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor