Universitatea de Vest din Timişoara sarbatoreste vineri 66 de ani de existenta

1Comentariu
Universitatea de Vest din Timişoara sarbatoreste vineri 66 de ani de existenta
Sărbătoare la Universitatea de Vest din Timişoara. Conducerea universităţii celebrează vineri 66 de ani de când UVT fost înscrisă în şirul universităţilor României.

Fundarea instituţiei de învăţământ superior timişorene a avut loc prin decretul Majestăţii Sale Regele Mihai I din data de 30 Decembrie 1944. Decretul prevedea înfiinţarea Universităţii de Vest cu facultăţile de drept, litere şi filozofie, ştiinţe, medicină umană, medicină veterinară, farmacie şi teologie. Potrivit decretului, Academia Teologică din Oradea, ce funcţiona provizoriu la Timişoara pe durata războiului, urma să se transforme în Facultatea de Teologie a Universităţii de Vest din Timişoara.

Universitatea de Vest din Timişoara este o instituţie publică de stat. Suprafaţa destinată procesului de învăţământ măsoară în prezent aproximativ 7000 mp. Peste 25.000 de studenţi învaţă în cele 11 facultăţi cu 80 de specializări şi un departament de pregătire a personalului didactic. Potrivit principiilor procesului de la Bologna, în universitate funcţionează cele trei cicluri de învăţământ universitar: ciclul de licenţă cu durata de 3 sau 4 ani, ciclul de masterat cu durata de 2 ani şi ciclul de doctorat, cu durata de 3-4 ani.

Sărbătoarea de vineri de la Universitatea de Vest va debuta încă de dimineaţă: la ora 10 se va reuni Senatul de Onoare al Universităţii de Vest din Timişoara. Mai apoi, de la ora 13, la sediul instituţiei de învăţământ superior de pe bulevardul Vasile Pârvan va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Instantanee din istoria Universităţii de Vest din Timişoara” şi inaugurarea arhivei multimedia a UVT. De la ora 15, la baza sportivă a universităţii vor avea loc manifestări sportive, iar de la ora 19, la Sala Capitol, profesorii şi studenţii vor putea asista la un concert festiv. În programul concertului vor fi incluse Uvertura la opera „Rienzi”, de Wagner, Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară şi orchestră, op. 26, de Bruch şi Simfonia nr. 4 în re minor, op. 120, de Schumann.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor