Universitari premianţi

Universitari premianţi
ORADEA, CLUJ NAPOCA - Reprezentanţii Universităţii din Oradea au reuşit să se impună la Salonul Internaţional de Inventică şi Salonul Regional al Cercetării Ştiinţifice, evenimente desfăşurate în perioada 1-4 aprilie la Cluj Napoca în cadrul Expo Transilvania.

Universitatea din Oradea a fost reprezentată la eveniment de o echipă formată din conf.dr.ing Traian Buidoş, fiz.drd Mircea Petru Ursu şi ing.drd. Aurel Setel.

În cadrul secţiunii Pro Invent, Universitatea din Oradea s-a prezentat cu 10 brevete de invenţie, un montaj video dedicat rezultatelor cercetărilor efectuate cu ocazia tezelor de doctorat de la Facultatea IMT, precum şi cu un set de cărţi editate la Editura Universităţii.

Patru distincţii

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, SC Expo-Transilvania SA Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Cluj Napoca şi Academia de Ştiinţe Tehnice a României – filiala Cluj şi a beneficiat de prezenţa a peste 50 de unităţi de învăţământ superior şi centre de cercetare din ţară şi din Republica Moldova. Echipa orădeană a fost distinsă cu patru premii din care o medalie de aur pentru grupul de invenţii prezentat în domeniul microundelor şi o medalie de argint pentru brevetul de invenţie „motor electrostatic acţionat prin intermediul câmpului electric”.

Pe lângă aceste medalii echipa orădeană a primit şi patru diplome de excelenţă, două din partea Pro Invent alături de medalii, iar două din partea Universităţii Tehnice a Moldovei pentru Facultatea IMT şi Traian Buidoş pentru munca în domeniul tehnologiilor neconvenţionale şi al tehnologiilor de îmbinare a materialelor plastice.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor