Uniunea Social-Liberala, oficializata la Bucuresti, vezi cum isi impart PSD si PNL functiile in Timis

95Comentarii
Uniunea Social-Liberala, oficializata la Bucuresti, vezi cum isi impart PSD si PNL functiile in Timis
PSD, PNL şi PC se unesc într-o alianţă împotriva PDL. Uniunea Social-Liberală, aşa cum se va numi noua formaţiune politică, îşi doreşte câştigarea alegerilor locale, parlamentare şi prezidenţiale la o distanţă majoră faţă de principalii lor contracandidaţi, democrat-liberalii. În Timiş, liderii celor trei partide vor negocia formulele în care această alianţă se va prezenta la alegerile locale.

Dacă la nivel central formula în care noua alianţă va intra în alegeri va fi discutată între liderii naţionale ai celor trei formaţiuni, în judeţe formula în care se va realiza uniunea celor trei partide nu este încă foarte clară. Ca în orice corporaţie politică, există păreri diferite.

Preşedintele PNL Timiş vrea candidaturi pe liste separate

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, afirmă că în cel mai bun caz, la nivel local, candidaţii fiecărei formaţiuni politice membră a acestei alianţe ar trebui să vină cu liste proprii de candidaţi, inclusiv pentru Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara.

“Încă nu cunoaştem toate detaliile acestui protocol, dar în orice caz el va prevedea şi anumite lucruri imperative, cum ar fi respectarea principiului parităţii, dar şi destule lucruri la latitudinea organizaţiilor celor două partide din plan local. Noi suntem mulţumiţi pentru că în protocol, se pare, se va stipula posibilitatea pentru membrii alianţei de a candida pe liste proprii pentru consiliile locale. Este posibil ca la nivelul consiliului local reşedinţă de judeţ şi al consiliului judeţean să nu fie permisă o astfel de variantă, dar eu încă sper că ea va fi permisă. Ar fi o variantă mai bună dacă fiecare partid şi-ar prezenta candidaţii pentru consiliile locale şi consiliile judeţene pe liste proprii”, a afirmat Robu.  

Liderul PNL Timiş a mai afirmat că în perioada următoare, echipe de negociere din partea social-democraţilor şi liberalilor se vor întâlni pentru a pune la punct detaliile acestei uniuni. Din echipa liberală de negociatori vor face parte preşedintele Nicolae Robu, vicepreşedintele Viorel Coifan, liderul PNL Timişoara, Petru Ehegartner şi Leontin Demaio.

Robu a mai precizat că discuţiile nu se vor limita la candidaţii pentru funcţiile de primar al Timişoarei şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, la alegerile din 2012, iar orice decizie în privinţa numelor acestora va trebui validată printr-un sondaj realizat de un institut sociologic credibil.

 

Bojin: Social-democraţii ar trebui să dea preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, liberalii – primarul Timişoarei

Protocolul care va sta la baza acestei alianţe prevede însă că atât la consiliile judeţene, cât şi la consiliile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ, PSD, PNL şi PC vor prezenta o listă comună de candidaţi. Negocierile care urmează să se facă între reprezentanţii în teritoriu ale PSD, PNL şi PC vizează, în special, funcţiile de primari ai municipiilor reşedină de judeţ, respectiv preşedinţi de consilii judeţene. Preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, crede că negocierile ar trebui să înceapă de la un lucru clar stabilit: social-democraţii vor da candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, în timp ce liberalii vor nominaliza candidatul la funcţia de primar al Timişoarei.

“E o dorinţă justificată pe baza rezultatelor sondajelor de opinie. Ei (liberalii -n.r.) au o poziţie mai accentuată în Timişoara, iar în judeţ, vrând-nevrând, poziţia noastră e mult mai solidă”, a afirmat Bojin.

Liderul PSD a mai afirmat că un nou sndaj de opinie va fi realizat în lunile aprilie-mai.

El a precizat că orice rezultat al acestor negocieri, care se vor purta “cu calm bănăţenesc”, va trebui să fie aprobat la nivel central de liderii formaţiunilor politice din cadrul Uniunii Social-Liberale

Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat, sâmbătă, constituirea alianţei cu PSD. Decizia vine la o zi după ce Comitetul Executiv al PSD a aprobat protocolul pe de alianţă cu PNL şi PC.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că Alianţa PSD-PNL-PC are cea mai mare susţinere din partea bucureştenilor, potrivit sondajelor realizate de liberali, între 62 şi 68 la sută dintre aceştia ar vota cu Uniunea Social-Liberală. În Timiş, potrivit unui sondaj realizat la comanda filialei locale a social-democraţilor, PSD este pe primul loc în opţiunile de vot ale timişenilor, cu 34,8 la sută, iar PNL ar obţine 15 procente. Împreună, cele două formaţiuni se apropie deja de 50 de procente, conform acestui sondaj, în timp ce PDL ar obţine doar 16 la sută.95Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor