Uniunea Europeana a alocat 124 de milioane de euro pentru autostrada Arad-Timisoara

29Comentarii
Uniunea Europeana a alocat 124 de milioane de euro pentru autostrada Arad-Timisoara
Comisia Europeană a aprobat alocarea sumei de 124,39 milioane de euro pentru realizarea autostrăzii Arad-Timişoara, a anunţat, joi, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Comisia Europeană a aprobat contribuţia financiară din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru proiectul major „Construcţia autostrăzii Arad – Timişoara (inclusiv varianta de ocolire Arad)”, care face parte din Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS-T), gestionat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

În urma acestei decizii, construcţia autostrăzii Arad – Timişoara va beneficia de o contribuţie de 124.399.671 euro, provenită  din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Proiectul are drept obiectiv proiectarea, supervizarea şi construcţia unei autostrăzi în lungime de 44,5 km între oraşele Arad şi Timişoara, din care 12,25 km reprezintă lungimea variantei de ocolire Arad şi 32,25 km lungimea autostrăzii care va lega cele două municipii din Vestul ţării.

Autostrada Arad – Timişoara este parte a ramurii nordice a Axei Prioritare TEN-T nr. 7, care traversează teritoriul României de la Nădlac la Constanţa. Prin realizarea acestui obiectiv se estimează o reducere cu 76% a numărului de accidente pentru traficul între Arad şi Timişoara, o reducere a timpului mediu de călătorie între Arad şi Timişoara de la 64 minute la 33 minute, precum şi o reducere cu 7 % a costurilor de exploatare a autovehiculelor. În ceea ce priveşte indicatorii fizici ai proiectului, vor fi construiţi 44,5 km de autostradă, 20 de poduri şi pasaje, 18 pasaje peste autostradă, 5 noduri rutiere şi 2 centre de întreţinere şi zone de servicii.29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor