Unii invalizi timiseni muncesc cu succes in strainatate

7Comentarii
Unii invalizi timiseni muncesc cu succes in strainatate
Mai multe persoane din Timiş au solicitat acordarea de pensii de invaliditate deşi sunt plecate la muncă în străinătate. Verificările efectuate de autorităţi au scos la iveală faptul că numărul celor care solicită şi chiar beneficiază de pensii de invaliditate este în creştere, unii timişeni beneficiind nejustificat de aceşti bani.

O serie dintre pensionarii invalizi îşi încasează sumele oferite de la buget în cont curent, fără a mai fi vizitaţi de poştaş. Iar mulţi dintre aceştia nici măcar nu mai erau de găsit la domiciliile declarate la obţinerea deciziei de pensionare. Ultimele cercetări, efectuate în 4.473 de cazuri, au arătat că 567 de beneficiari nu locuiau la adresa declarată de domiciliu în judeţul Timiş. În unele cazuri era vorba de cetăţeni care au descoperit că pot munci, dar în străinătate şi nu în România, în timp ce în alte situaţii era vorba doar de persoane care au preferat să-şi schimbe adresa, fără să notifice şi Casa de Pensii, deşi legea prevede această obligaţie.

Unele persoane deţineau sau au moştenit case la sat şi au considerat că îşi pot duce suferinţa pentru care au primit pensia de invaliditate mai bine la aer curat, în afara oraşelor, închiriindu-şi locuinţele. Toate cele 567 de persoane au fost notificate şi invitate la Serviciul de expertiză medicală de la Casa Judeţeană de Pensii Timiş, iar 353 dintre persoanele vizate s-au prezentat la verificări. Unii dintre cei care nu s-au prezentat s-au ales cu suspendarea plăţii indemnizaţiilor, cel puţin până la clarificarea lucrurilor, în această situaţie fiind 111 pensionari. O altă concluzie trasă de reprezentanţii Casei de pensii este că în Timiş numărul persoanelor care beneficiază de indemnizaţii pentru invaliditate este tot mai mare. În acest moment sunt 23.000 de beneficiari întregistraţi.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor