Unic din prima secundă – Marşul pentru viaţă 2019

De A.G.
Unic din prima secundă – Marşul pentru viaţă 2019
REŞIŢA – Pregătit intens de către tinerii ortodocşi prin ateliere de promovare, marşul a mobilizat numeroşi participanţi, inclusiv din rândul societăţii civile.

Sâmbătă, 23 martie 2019, o masă compactă de oameni s-a aliniat la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Govândari şi a pornit în marş pentru a susţine dreptul la viaţă al copiilor şi sprijinirea femeilor în criză de sarcină. Tema din acest an a fost “Unic din prima secundă”, prin acest motto încercându-se o sensibilizare a societăţii cu privire la conştientizarea faptului că fiecare om este, încă de la naştere, unic în felul său, viaţa fiecărui prunc fiind importantă, ca dar suprem al lui Dumnezeu. În România s-au înregistrat, începând cu anul 1950, peste 20 de milioane de avorturi, această statistică fiind un serios semnal de alarmă, de care ar trebui să ţină cont orice femeie care renunţă la sarcină.

Organizat de Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul Misionar și Activități cu Tinerii, Protopopiatul Ortodox Reșița și mai multe instituții și ONG-uri, marşul s-a defăşurat pe acelaşi traseu binecunoscut din anii anteriori: Str Progresului – Parcul Tricolorului – Catedrala „Schimbarea la față” – Capela Spitalului Județean – Bd. Republicii – Biserica ”Pogorârea Sf. Duh” de pe Calea Caransebeșului. S-au alăturat ca parteneri ai evenimentului Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ATOR BM), Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița, Colegiul Național al Asistenților Sociali – filiala Caraș-Severin, Asociația „Din inimă pentru inimă” și Centrul de Tineret Moniom, marşul fiind sprijinit de Primăria Municipiului Reșița și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

În cadrul acestei ample manifestări pentru viaţă, care a avut binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian – Episcopul Caransebeșului, s-a ţinut o slujbă religioasă, iar pe esplanada Catedralei din Govândari au fost transmise mai multe mesaje de susținere a vieții din partea organizatorilor. De asemenea, Corul de femei „Laudae” a susţinut un program muzical de pricesne și cântece specifice perioadei prepascale. Organizatorii au spus că marşul n-a avut un caracter confesional sau politic, n-a fost un protest, ci s-a adresat tuturor categoriilor de persoane, indiferent de vârstă, naționalitate, statut social, apartenență politică sau religioasă. În acest an, marşul a avut loc în peste 600 de localităţi din România şi Republica Moldova.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor