Ungurii trag de noi sa facem sosele. Guvernul ungar este pregatit sa plateasca si documentatiile

De B.A.M.
15Comentarii
Ungurii trag de noi sa facem sosele. Guvernul ungar este pregatit sa plateasca si documentatiile
Ungurii trag de noi sa facem sosele. Guvernul ungar este pregatit sa plateasca si documentatiile
Secretarul de stat adjunct al premierului Ungariei, Magyar Levente, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii autorităţilor judeţene din Timiş. Oficialul ungar le-a comunicat mai-marilor judeţului că guvernul său doreşte ca în următorii patru ani să  construim patru noi şosele transfrontaliere şi o pistă de biciclete. Guvernul ungar este pregătit să aloce fonduri pentru realizarea tuturor documentaţiilor tehnice, iar proiectele ar putea fi finanţate din fonduri europene.

În timp ce România se chinuie să lege autostrada A1 cu infrastructura rutieră de dincolo de graniţă, ungurii se gândesc deja la viitor. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a  avut astăzi o întrevedere cu Magyar Levente, secretarul de stat adjunct al Oficiului Primului-ministru al Ungariei şi cu Magdo Janos, consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca,.

Magyar Levente a prezentat intenţiile Guvernului Ungariei legate de colaborarea transfrontalieră. „Guvernul Ungariei a început un program amplu de dezvoltare a infrastructurii rutiere pentru următorii 4 ani. Acest program se află sub coordonarea directă a primului-ministru. Aceasta, deoarece lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate în zona graniţelor are importante consecinţe economice. Dorinţa Guvernului este să intensifice relaţiile economice cu judeţele transfrontaliere, inclusiv cu Timişul. Propunerea concretă  este ca pe segmentul de graniţă Timiş-Csongrad, să construim 4 noi şosele transfrontaliere şi o pistă destinată bicicliştilor ”, a precizat secretarul de stat adjunct al Oficiului Primului-ministru al Ungariei

Magyar Levente a mai spus că Guvernul Ungariei este dispus să aloce din fonduri proprii sumele necesare pentru realizarea tuturor documentaţiilor tehnice, astfel încât proiectele să fie depuse pentru finanţare din fonduri europene aferente perioadei de programare a Uniunii Europene 2014-2020.

La rândul său, Titu Bojin a amintit întâlnirea pe care a avut-o cu preşedinţii de consilii judeţene din zona de graniţă Ungaria – România, o prioritate imediată constituind-o stabilirea proiectelor comune pentru perioada următoare. În acest context, Titu Bojin a ridicat problema unei mai clare definiri a reprezentativităţii judeţelor în Autoritatea de management a proiectelor transfrontaliere, care are în prezent sediul la Budapesta. „Cred că este necesară  înfiinţarea unui consiliu al preşedinţilor de consilii judeţene, care să aibă un cuvânt important de spus în stabilirea proiectelor prioritare, care să fie finanţare din fonduri europene. Dorim ca Timişul să aibă reprezentant în această  Autoritate de management a proiectelor”, a subliniat Bojin. Propunerea a fost agreată de Magyar Levente, care a mai susţinut că  în spiritul descentralizării deciziilor, sediul acestei Autorităţi va fi mutat într-unul din judeţele de graniţă.

În perioada următoare, Titu Bojin se va întâlni cu preşedintele Adunării Generale Csongrad pentru stabilirea proiectelor  prioritare pentru zona de graniţă Timiş-Csongrad. 

Cum se fac ciubucuri cu masinile de la Drumuri Municipale15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor