Unele primarii din Timis vor sa angajeze ghizi turistici

De B.A.M.
1Comentariu
Unele primarii din Timis vor sa angajeze ghizi turistici
Unele primarii din Timis vor sa angajeze ghizi turistici
Mai multe primării din Timiş au intrat într-un program de promovare a turismului, care prevede, printre altele şi angajarea unor ghizi sau agenţi de turism. Problema e că unele primării au deja numărul maxim de angajaţi, în timp ce altele nu s-ar încadra în buget dacă ar mai angaja două persoane.

Toate aceste probleme au fost discutate, joi dimineaţa, la Palatul Administrativ din Timişoara, unde primarii din 13 localităţi din Timiş s-au întâlnit cu subprefectul Liliana Oneţ. Primarii au dezbătut problemele întâmpinate în implementarea proiectelor pe Măsura 313 – “Încurajarea activităților turistice”, finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, prin care se acordă autorităților administrației publice locale fonduri pentru investiții în centrele locale de informare și promovare turistică. Problemele celor 13 primării din Timiș care au accesat acest proiect (Fârdea, Coșteiu, Nădrag, Victor Vlad Delamarina, Balinț, Bethausen, Bârna, Satchinez, Pișchia, Găvojdia, Criciova, Belinț și Traian Vuia) sunt legate de obligaţia – prevăzută în contractul de finanțare, care prevede angajarea a cel puţin doi salariaţi ca agent de turism sau ghid de turism.

 

Împreună cu subprefectul de Timiş, Liliana Oneţ, primarii au încercat identificarea unor soluții pentru a se putea angaja personalul prevăzut de proiect, în condițiile în care unele primării au deja numărul maxim de angajați prevăzut de legislația în vigoare, iar altele nu se pot încadra în buget, în cazul în care s-ar debloca posture vacante din respectivele primării. La finalul întâlnirii s-a decis să se transmită Ministerului Administrației și Internelor problemele acestor primării, în vederea identificării unor soluții.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor