Unele primarii din Timis folosesc microbuze neverificate tehnic pentru transportul elevilor la scoala

7Comentarii
Unele primarii din Timis folosesc microbuze neverificate tehnic pentru transportul elevilor la scoala
Mai mult de un sfert din microbuzele pe care Consiliul Judeţean Timiş le-a dat în folosinţă primăriilor pentru transportul şcolar au inspecţia tehnică expirată chiar şi de un an şi jumătate. Situaţia este însă şi mai gravă, deoarece aproape jumătate din primăriile din Timiş care au primit microbuze de la Ministerul Educaţiei pentru transportul elevilor nu au primit şi licenţă de transport persoane.

Într-un raport întocmit pentru consilierii judeţeni se arată că 14 microbuze din cele 49 pe care Consiliul Judeţean Timiş le-a dat în folosinţă primăriilor din judeţ pentru transportul elevilor circulă cu ITP expirat. De exemplu, primăria din Banloc foloseşte un miocrobuz dat în folosinţă în 2003 şi care are inspecţia tehnică periodică expirată din luna martie 2009. Microbuzul este însă încă folosit pentru transportul elevilor din localităţile Soca, Partoş şi Ofseniţa la şcoala din Banloc.

Un alt exemplu este microbuzul folosit de Primăria Ohaba Lungă şi care din luna martie 2010 se află la reparat. Acesta ar trebui să fie folosit pentru transportul elevilor de la Ohaba Lungă la Ohaba Română.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât alte 25 de primării din judeţul Timiş, reprezentând aproape jumătate din cele care au primit microbuze pentru transportul elevilor la şcoală de la Ministerul Educaţiei nu au obţinut licenţă de transport, unele neavând nici coordonator de trafic. În această situaţie se află, de exemplu, Primăriile Bucovăţ şi Ghilad, unde reprezentanţii CJ Timiş au observat şi o lipsă de interes pentru obţinerea acestei licenţe de transport.

Consilierul judeţean Adrian Negoiţă a afirmat, după prezentarea acestui raport în plenul CJ Timiş că, dacă această situaţie nu va fi remediată, mulţi dintre copiii din judeţ nu vor mai avea cum să ajungă la şcoală.

„Pe noi ne interesează în primul rând stadiul acestor microbuze, pe ce drumuri circulă ele, dar şi numărul de copii care trebuie transportat, având în vedere că multe şcoli s-au închis. Vine iarna şi am informaţii că sunt situaţii în care copiii nu vor mai ajunge la şcoală”, a spus Negoiţă.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor