Undiţe vândute în toiul iernii

Undiţe vândute în toiul iernii
TIMIŞOARA – Iarna blână de care avem parte în acest an îi bucură pe majoritatea timişorenilor. Sunt însă destui cei care n-au fost deloc încântaţi că ninsoarea şi temperaturile scăzute nu şi-au făcut simţită prezenţa.

Patronii firmelor care trebuiau să se ocupe de deszăpezire şi ai magazinelor care vând calorifere ori echipamente sportive şi haine groase sau bocanci au înregistrat pierderi serioase. Anul acesta, în loc să îşi cumpere schiuri, clăpari ori echipament montan, timişorenii au preferat să meargă la …pescuit, spun păgubiţii cu năduf.

„Toată iarna am avut vânzări foarte slabe la produsele de sezon. S-au vândut bine beţele de pescuit, patinele pentru gheaţă artificială, rachetele de tenis şi mingile de fotbal”, ne-a spus Gabriela Ciurea, şefa unui magazin de articole sportive. De asemenea, datorită temperaturilor primăvăratice, timişorenii nu s-au înghesuit, ca altădată, să îşi ia aeroterme sau calorifere electrice.

Călin Gherasim, şeful unui magazin de produse electrocasnice, ne-a declarat că „din cauză că nu e frig s-au vândut mult mai puţine calorifere electrice faţă de anii trecuţi”. Pierderi semnficative au înregistrat şi firmele care trebuiau să asigure deszăpezirea în Timişoara şi în judeţ.

„E o pierdere pentru noi deoarece am alocat sume importante pentru a ne dota cu utilaje, clorură de calciu, nisip, personal, iar aceste investiţii nu au produs bani. Până acum, am acţionat de trei ori, în 4 noiembrie, 30 şi 31 decembrie pentru combaterea poleiului pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi”, ne-a informat Livian Hotico, purtătorul de cuvânt al RETIM, societate care asigură deszăpezirea în partea de nord a oraşului. Paguba înregistrată de RETIM a însemnat, însă, mai mulţi bani la bugetul local.

„Fiind feriţi de vreme rea, am avut de câştigat pentru că nu am mai plătit lucrările de deszăpezire. Sper ca în continuare vremea să nu ne ofere surprize, pentru că au fost ani în care am achitat sume de ordinul miliardelor. Înainte, era o sumă fixă alocată pentru acţiuni de acest gen, însă acum plătim în funcţie de facturi”, ne-a spus primarul Gheorghe Ciuhandu. Pe drumurile judeţene, deszăpezirea este asigurată de cinci firme.

Reprezentantul uneia dintre ele, Axela, spune că au fost pierderi, dar acesta este riscul. „Nu e corect să ne plângem dacă Cel de Sus ne-a dat vreme bună. Chiar dacă am pierdut la deszăpezire, am câştigat de cealaltă parte, noi având şi firmă de construcţii”, ne-a declarat inginerul Marius Ionescu.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor