Unde votăm?

Unde votăm?
Potrivit Legii nr.3 din 2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, pentru a vă exprima votul la referendum trebuie să vă prezentaţi la secţia de votare unde sunteţi înscris pe listele permanente de alegători, pentru că nu veţi putea vota la o altă secţie din aceeaşi localitate. Nu se va vota în gări, autogări şi aeroporturi.

Pentru asigurarea corectitudinii operaţiunilor de votare şi evitarea votului multiplu, Biroul Electoral Central a hotărât ca alegătorii care în ziua referendumului naţional de duminică, 25 noiembrie 2007, privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului României, se află în altă localitate decât cea de domiciliu sunt înscrişi pe listele electorale suplimentare.

Toţi aceştia completează o declaraţie pe proprie răspundere în sensul că nu şi-au mai exercitat dreptul la vot. În listele electorale suplimentare şi în declaraţie, numele şi prenumele alegătorului se vor scrie cu majuscule, lizibil şi fără depăşirea câmpurilor destinate completării.

Românii care vor dori să voteze duminică 25 noiembrie şi la referendum şi pentru europarlamentare vor merge în aceeaşi cladire, dar vor fi nevoiţi să treacă pe la două comisii, vor primi două buletine de vot şi vor introduce buletinele în două urne distincte.

La nivelul ţării vor fi organizate 17.340 de sectii de votare, pentru ambele procese. Distincţia între cele două evenimente va fi dată de un indicativ suplimentar “RVU” de la referendum vot uninominal.

În ceea ce îi priveşte pe militarii aflaţi în teatrele de operaţiuni şi ei se vor putea pronunţa pe 25 noiembrie. Aceştia vor putea vota fie în secţiile organizate în teatrele de operaţiuni, fie la reprezentanţele diplomatice ale României.
Votul pentru românii din străinătate se desfăşoară la fel ca şi pentru cei din ţară, în acelaşi interval orar şi corespunzător ţării respective, în secţii separate pentru referendum şi alegerile europarlamentare, programate în aceeaşi zi, duminică, 25 noiembrie 2007, între orele 7.00 şi 21.00 locale. Rezultatele vor fi transmise circumscripţiei electorale Bucureşti, unde sunt arondate secţiile din străinătate. Coordonatele secţiilor de votare din străinătate pot fi aflate de la ambasadele ţării noastre din statele respective, ca şi de pe site-ul MAE.

Votul se face pe baza actelor de identitate prevăzute de Art. 117 din Legea nr. 373 din 2004, respectiv paşaportul diplomatic, de serviciu, consular sau simplu şi după completarea unei declaraţii pe propria răspundere că nu şi-au exercitat dreptul de vot în aceeaşi zi pe baza altui act de identitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor