Unda verde pentru desfiintarea Judecatoriei Jimbolia

Reactualizat la:
1Comentariu
Unda verde pentru desfiintarea Judecatoriei Jimbolia
Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un raport favorabil la proiectul de lege privind desfiinţarea mai multor instanţe judecătoreşti din ţară, printre care se numără şi Judecătoria Jimbolia din judeţul Timiş.

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a adoptat raportul favorabil la proiectul de lege, dar numai după ce deputaţii au redus numărul instanţelor de la 24, câte propusese Ministerul Justiţiei să se desfiinţeze, la numai opt. Printre acestea se află şi Judecătoria Jimbolia.
Un număr 16 instanţe de pe lista celor propuse de Ministerul Justiţiei spre desfiinţare au fost salvate de deputaţii jurişti, potrivit Mediafax. Deputaţii jurişti i-au transmis ministrului Cătălin Predoiu câteva nemulţumiri legate de criteriile pe care ministerul le-a avut în vedere în stabilirea instanţelor ce ar trebui desfiinţate. În consecinţă, în urma votului deputaţior jurişti vor fi desfiinţate opt instanţe: una din judeţul Timiş (oraşul Jimbolia), una din judeţul Caraş-Severin (Bocşa), două din judeţul Constanţa (Cernavodă şi Băneasa), una din judeţul Dolj (Bechet), una din judeţul Giurgiu (Comana), una din judeţul Olt (Scorniceşti) şi una din Prahova (Urlaţi).
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a făcut referiri la Judecătoria Jimbolia, al cărei sediu a fost construit recent cu o investiţie de 500.000 de euro, însă nu este folosit, şi la ultima sa vizită la Timişoara, luna trecută. El afirma atunci că trebuie analizat la nivelul ministerului cum au luat fiinţă aceste instanţe şi dacă decizia a fost una politică.
„Înainte de a discuta de soarta judecătoriilor şi a instanţelor care se desfiinţează, cred că e logic să analizăm cum au luat fiinţă aceste instanţe. Cine a cerut înfiinţarea lor, de ce s-a făcut înfiinţarea lor, dacă s-au făcut evaluări. Toate evaluările experţilor, şi nu numai în mandatul meu, indică faptul că o serie de instanţe din ţară trebuiesc desfiinţate. Nu numai pentru că nu au un volum de lucru în media naţională, dar şi pentru că sunt rezultatul unui voluntarism politic de la data respectivă, care şi-a dovedit iraţionalitatea deciziei prin faptul că aceste instanţe nu lucrează, nu au putut fi acoperite cu scheme de personal, iar cele care au volum şi personal redus au probleme atunci când sunt incidente procedurale, cum ar fi recuzările. Noi venim acum să înlăturăm un rău creat în urmă cu 4-5 ani”, declara ministrul Justiţiei la Timişoara.
Predoiu a precizat că vor fi evaluate şi alte instanţe care ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte funcţionarea.

C.C.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor