Undă verde la semafoarele din Timişoara

35Comentarii
Undă verde la semafoarele din Timişoara
Reprezentanţii Primăriei Timişoara, cei ai Universităţii Politehnica şi cei ai Institutului German de Cercetare Fraunhofer au prezentat, marţi, noul sistem de monitorizare a traficului şi fluidizare a circulaţiei, a cărui implementare este în curs.  Semafoare

Proiectul are, de fapt, două componente: asigurarea aşa-numitei unde verzi la semafoare, sincronizarea culorii semafoarelor, la o viteză constantă, şi monitorizarea video a circulaţiei în principalele intersecţii ale oraşului, pentru schimbarea culorii semafoarelor în funcţie de numărul maşinilor, respectiv optimizarea timpilor de aşteptare. Astfel, cu ajutorul camerelor video, printr-un sistem electronic, se stabileşte numărul de maşini care stau la coadă şi, în funcţie de acest lucru, se schimbă automat culoarea semaforului. Intersecţiile unde se încearcă optimizarea timpilor de aşteptare sunt: Calea Aradului cu Amurgului, Gh. Lazăr cu Circumvalaţiunii, V. Pârvan şi Mihai Viteazu, Calea Lipovei cu Ialomiţei, Calea Aradului cu Liege şi Dorobanţilor cu Take Ionescu.

Noi trasee cu „undă verde”
Implementarea sistemului de „undă verde” a început cu bulevardul Liviu Rebreanu, dar urmează alte două noi trasee, spune şeful Direcţiei de Drumuri şi Transporturi a primăriei, Culiţă Chiş. Este vorba de: strada Cluj – Calea Martirilor (de la strada Cluj -> Calea Martirilor, până la ieşirea din oraş spre Giroc, pentru că vor fi semaforizate şi alte intersecţii de pe respectivul tronson) şi pe Calea Circumvalaţiunii – Steaua (Calea Circumvalaţiunii -> bulevardul General Ion Dragalina -> bulevardul Constantin Brâncoveanu -> strada Mureş -> Victor Hugo -> Chişodei -> Bujorilor). „Circulând cu viteza legală de 50 de kilometri pe oră se va putea străbate bd. Liviu Rebreanu într-un timp optim”, spune Chiş. Automatele de dirijare care comandă funcţionarea semafoarelor din intersecţii sunt legate, prin fibră optică, la un calculator aflat la sediul Serviciului Transporturi, unde sunt conectaţi şi detectorii de trafic instalaţi pe Rebreanu. Timp de trei luni se vor mai face teste, după care se va trece la sincronizarea semafoarelor în timp real, în funcţie de trafic. Pe Rebreanu au fost „contabilizate” chiar şi aproape 11.000 de autovehicule pe zi.
Per total, în oraş sunt montate 25 de camere video, dar imaginile transmise nu sunt stocate. „Noi nu urmărim pe nimeni, nu filmăm în maşini, e strict o chestiune de trafic”, a dat asigurări viceprimarul Adrian Orza. Cât despre şoferii care sfidează legea, viceprimarul a făcut apel tot la cetăţenii corecţi… „să-i fotografieze şi să le noteze numerele”.35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor