Un vis posibil pentru timişoreni: transportul cu vaporaşul pe Bega

10Comentarii
Un vis posibil pentru timişoreni: transportul cu vaporaşul pe Bega
Lucrările de decolmatare a canalului Bega şi de reabilitare a malurilor vor fi finalizate în totalitate până la sfârşitul acestui an, spune şeful Direcţiei Apelor Banat, Titu Bojin. Dacă autorităţile locale vor pune în practică planurile anunţate, timişorenii ar putea beneficia de transport public pe apă.

„Decolmatarea continuă, avem asigurate fondurile necesare pentru finalizarea programului, până la 30 iunie. Programul a fost prelungit pentru că lucrarea a început cu o întârziere de un an din cauza contestaţiilor. Lucrările pe banii de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei trebuie încheiate până la 30 iunie, iar celelalte lucrări, care vor fi realizate prin suplimentarea bugetului cu bani guvernamentali, vor fi încheiate până la sfârşitul anului. Este vorba de lucrări de reabilitare a malurilor, lucrări de consolidare a prismului şi a grinzii la nivelul apei, care în urma scoaterii nămolului s-a mişcat şi în unele locuri a crăpat sau s-a rupt grinda de susţinere. Sperăm să primim banii”, explică directorul Direcţiei Apelor Banat (DAB), Titu Bojin. Lucrarea este cu atât mai importantă cu cât reprezentanţii Primăriei Timişoara se gândesc la introducerea unor linii de transport public pe Bega, cu vaporaşe.

„Este o lucrare pe care o aşteptăm de mult, atât noi, cât şi cetăţenii Timişoarei şi ai judeţului, se discută foarte mult despre introducerea unor mijloace de transport pe apă, de la Piaţa Iosefin şi până la Uzina de Apă, deci de la Solventul până la Uzina de Apă. Sunt acţiuni pe care le are în vedere primăria. Din discuţiile pe care le-am avut cu primarul şi cu viceprimarii se doreşte realizarea acestei linii de transport, ar fi o cursă rapidă între cele două puncte, cu câteva opriri”, a mai spus Bojin. Chiar dacă sunt vremuri de criză, şeful Direcţiei Apelor Banat consideră că proiectul poate fi pus în practică, pentru că nu ar presupune investiţii foarte mari, iar dragarea în zona Timişoarei ar putea fi finalizată până la sfârşitul lunii martie. El a explicat că lucrările de decolmatare a canalului Bega vor crea posibilitatea de a circula cu ambarcaţiuni până la Sânmihaiu Român deocamdată. „La Sânmihai se va licita, în această primăvară, pe Banca Mondială, executarea nodului hidrotehnic, şi probabil că atunci vom putea să mergem până la sârbi, pentru că nodul hidrotehnic de la Uivar este funcţional”, a adăugat Bojin. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 21 de milioane de euro, potrivit şeful DAB, iar în cadrul acestui proiect va fi ecologizat canalul Bega, aproximativ 40 de kilometri, din Timişoara până la graniţa cu Serbia, şi vor fi reabilitate malurile.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor