Un viceprimar din Timis se simte marginalizat: ii cere primarului calculator cu… sistem de operare

De Adrian Panduru
4Comentarii
Un viceprimar din Timis se simte marginalizat: ii cere primarului calculator cu… sistem de operare
© Tion: Un viceprimar din Timis se simte marginalizat: ii cere primarului calculator cu... sistem de operare
Vasile Prehanca, viceprimar în comuna Fibiș, din Timiș, s-a adresat primarului din localitate, Dorel Gheorghe Carcea, printr-o scrisoare deschisă în care își exprimă nemulțumirile pe care le are. Acesta îi transmite primarului localității că de când ocupă funcția de viceprimar, aproape două luni, nu are telefon de la primărie și nici carburant pentru deplasările în interesul primăriei. Mai mult, are nevoie și de un calculator cu… sistem de operare. Primarul spune că nu l-a marginalizat și i-a dat viceprimarului tot ce a solicitat.

Vasile Prehanca, consilier local în cadrul Consiliului Local Fibiș și viceprimar al comunei Fibiș supune atenţiei primarului, prin această scrisoare deschisă, câteva aspecte ce-i îngreunează desfăşurarea activităţii.

„De la învestirea mea în funcţie şi până în prezent nu am putut prelua în mod oficial nici un document sau un obiect inventar, refuzându-mi-se sistematic acest lucru. (…) Telefonul instituţiei, plătit şi achiziţionat din bani publici, încă se află în posesia d-lui Ignat şi se plăteşte în continuare abonamentul. Având în vedere că am atribuţii ce ţin de gospodărirea localităţii şi supravegherea lucrărilor în curs de desfăşurare, fapt ce impune deplasarea mea zilnică cu autoturismul meu personal, vă rog să-mi explicaţi de ce se acţionează şi de această dată discriminator şi în timp ce alţii dispun de cote de carburant şi folosesc maşina instituţiei atât în programul de lucru cât şi după încheierea acestuia, eu nu am primit până la acest moment o procedură prin care să pot beneficia de decontul combustibilului consumat în interiorul comunei”, transmite Prehanca.

Acesta îi cere primarului să argumenteze această situaţie şi să pună la dispoziţia Consiliului Local situaţia consumului de benzină şi motorină.

Prehanca îi cere primarului și un calculator cu… sistem de operare.

„Pentru a întocmi rapoarte, a ţine evidenţele şi a-mi desfăşura corespunzător activitatea, am nevoie urgentă de un calculator cu sistem de operare. Consider că au trecut aproape două luni de la preluarea mandatului şi în mod intenţionat sunt marginalizat în comparaţie cu restul colectivului. Aduc la cunoştinţă membrilor Consiliului Local că deţin informaţia potrivit căreia s-au efectuat plăti pentru lucrările de drumuri şi podeţe la străzile asfaltate fără a exista un document de recepţie cantitativă şi calitativă a lucrărilor efectuate. În acest sens, dacă cele precizate de mine se adeveresc, doresc să luaţi la cunoştinţă că voi refuza să fac parte din comisia de recepţie şi să-mi asum acest demers nu tocmai legal”, transmite primarului noul viceprimar.

Primarul Dorel Gheorghe Carcea spune că nu l-a marginalizat pe viceprimar. Primarul spune că și telefon a primit noul viceprimar, dar a durat mai mult datorită portării numărului de telefon și alte aspecte tehnice.

„Nu l-am neglijat cu nimic, nu a circulat niciodată pe banii lui, a circulat pe banii instituției, din cota de combustibil a consumat și el, și pe delegații a consumat și el în jur de 4 milioane de lei combustibil. Telefon i s-a dat, a necesitat un termen mai lung pentru toate astea. Nu l-am marginalizat cu nimic. Fostul viceprimar nu a avut calculator. Am avut un calculator care a fost dat la un operator și acum îl dau lui, noului viceprimar”, a spus primarul din Fibiș.

Cât despre acuzațiile viceprimarului vizavi de lucrările la drumuri, primarul spune că totul s-a făcut legal și că poate să vină orice control pentru a verifica legalitatea.

„S-a făcut inspecție pe teren. Nu s-a decontat absolut nimic în plus. Poate să vină orice inspecție, și Curtea de Conturi. Asta se poate verifica. Au trecut o grămadă de controale pe la noi și niciodată nu a fost semnalată nicio problemă”, spune primarul din Fibiș.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor