Un singur consilier mai are incredere in secretarul Cojocari: e bun daca nu a intrat la puscarie!

De A. Strugariu​
Reactualizat la:
Un singur consilier mai are incredere in secretarul Cojocari: e bun daca nu a intrat la puscarie!
© TION: Un singur consilier mai are incredere in secretarul Cojocari: e bun daca nu a intrat la puscarie!
Aleşii PSD au încercat să forţeze un vot împotriva secretarului Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, în plenul consiliului local de vineri, după scandalul iscat de pierderea procesului privind finanţarea clubului Poli. La întrebarea „Cine mai are încredere în secretarul Ioan Cojocari?”, un singur consilier a ridicat mâna: Florian Stoian. Alesul a explicat că sigur Cojocari face treabă bună… dacă n-a intrat până acum la puşcărie.

După nenumărate cereri de demitere şi demisie care l-au vizat pe secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, alesul PSD Alfred Simonis a cerut, în plenul consiliului local de vineri, un vot de principiu în privinţa sa.

Alesul le-a cerut colegilor săi din consiliu să voteze, ridicând mâna la vedere, dacă mai au sau nu încredere în Cojocari, pentru că el a fost cel care a girat alocările de fonduri pentru Poli în timpul administraţiei Ciuhandu, pentru ca acum să se ajungă la concluzia că finanţarea şi asocierea cu clubul au fost ilegale.

În ciuda deciziei instanţei, secretarul susţine în continuare că s-a respectat legea şi speră să dovedească asta şi în instanţă totuşi, apelând la o cale extraordinară de atac.

„Lăsând la o parte simpatiile și antipatiile, un lucru este clar: bugetul a fost prejudiciat cu o sumă importantă de bani. Unii suntem de părere că secretarul Ioan Cojocari este principalul vinovat, alții nu. Tocmai de aceea, poate ar trebui să dăm un vot de principiu privind încrederea pe care o au consilierii locali în secretarul municipiului Timișoara”, a explicat Simonis.

După lungi discuţii, s-a trecut la vot. Consilierii PSD au ridicat mâna ca să arate că nu mai au încredere în Cojocari şi a urmat cealaltă întrebare: „Cine mai are încredere în secretarul Ioan Cojocari?”

Un singur ales a ridicat mâna: Florian Stoian, fost membru PP-DD, actualemente PNL, o prezenţă ”discretă” în consiliul local. Explicaţia sa?

„Da, sunt singurul care am ridicat mâna, pentru că eu nu sunt în măsură să ştiu ce atribuţii are el acum. Nu pot să spun că n-a făcut aia sau n-a făcut aia… Din moment ce nu îi cunosc atribuţiunile, nu mă pot pronunţa. Am încredere. Dacă de 25 de ani e secretar şi nu a intrat la puşcărie, fiţi siguri că nu face ilegalităţi. Părerea mea!”, a declarat Stoian.
Ce relevanţă are acest „vot de principiu”? Cam niciuna, recunosc şi social-democraţii.

„Are o relevanţă să spunem mai mult publică, nu politică. Am încercat să tranşăm odată pentru totdeauna acea dispută apărută în zona publică după pierderea irevocabilă a procesului. Noi am ridicat mâna pentru a se vedea că privim cu mare neîncredere şi suspiciune avizele de legalitate ale secretarului, care uitaţi unde au dus şi pot să intre într-o zonă de nelegalitate pe viitor. Nu are nicio relevanţă procedurală, noi am arătat că nu-l susţinem”, a explicat consilierul PSD Radu Ţoancă.

Ioan Cojocari este secretar al Primăriei Timişoara din mai 1992 şi anul viitor are de gând să se pensioneze.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !