Un singur conducator al universitatilor din Timisoara apare in topul national al celor mai bine platiti rectori: Marilen Pirtea

De Marcel Hoster
6Comentarii
Un singur conducator al universitatilor din Timisoara apare in topul national al celor mai bine platiti rectori: Marilen Pirtea
© Tion: Un singur conducător al universitatilor din Timisoara apare în topul național al celor mai bine plătiți rectori: Marilen Pirtea
Un singur rector al unei universităţi timişorene se află, conform declaraţiilor de avere pe anul 2015, printre cei mai bine plătiţi rectori de universităţi. Marilen Pirtea ocupă locul cinci, el a câştigat anul trecut bani din activitatea de rector, din funcţiile ocupate în cadrul a două societăţi, din cercetare, din activitatea didactică, dar şi o sumă mică din activitatea depusă în cadrul unei comisii ministeriale.

Marilen Pirtea se menţine în topul rectorilor din România, atunci când vine vorba de veniturile obţinute. El a ştiut să facă bani nu doar din activitatea academică şi de conducere a Universităţii de Vest Timişoara, dar a fost şi membru în organele de conducere în cadrul a două societăţi comerciale. Cu un venit mediu lunar calculat de aproximativ 5.200 de euro, el e pe locul cinci în topul veniturilor.

Conform declaraţiei de avere, el a obţinut 135.283 de lei din funcţia de bază deţinută la universitate, 116.138 lei din diferite proiecte de cercetare la care a luat parte, respectiv 2.889 lei din plata cu ora a cursurilor susţinute, la UVT. Pe lista veniturilor sale mai apar 10.072 lei primiţi pentru activitatea depusă în consiliul de administraţie de la Aeroportul Internaţional Timişoara, 10.556 de lei pentru activitatea realizată la societatea Prospecţiuni Bucureşti, respectiv 3.129 de lei pentru activitatea din cadrul UEFISCDI – Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetarii, Dezvoltării şi Inovării.

Pirtea deţine, împreună cu soţia sa, două apartamente, unul de 60 mp şi unul de 28 mp, ambele cumpărate, respectiv o casă de 186 mp, ridicată de la zero, şi două terenuri, unul de 555 mp intravilan, respectiv unul de 10.000 mp, extravilan. Pirtea mai deţine un autoturism BMW X1, dar şi mai multe conturi bancare.

Tot conform declaraţiei de avere, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, Marius Raica, a obţinut un salariu pentru funcţia de bază de 182.307 lei, respectiv din activitatea de cercetare 83.849 lei. El deţine 2 apartamente, unul de 48,5 metri pătraţi în Timişoara, respectiv unul de 55,79 metri pătraţi, la Arad, plus două autoturisme, un Seat şi un Volkswagen.

Şeful Universităţii Politehnica Timişoara a declarat un venit de 139.225 lei, din funcţia de rector şi cea de bază în cadrul instituţiei, dar şi 63.977 de lei din activitatea de cercetare. De asemenea, a mai adunat şi mai puţin de 900 de lei ca şi venit agricol. La capitolul proprietăţi, stă destul de bine, el deţine un teren extravilan de 2,5 hectare, dar şi unul de 5,25 hectare, plus unul intravilan de 828 metri pătraţi, acestea moştenite de soţie. Cei doi mai deţin un apartament de 92,96 metri pătraţi, şi două case, una de 175 de metri pătraţi construită, respectiv una de 142 de metri pătraţi moştenită de soţie. În domeniul autoturismelor, el a declarat un Volkswagen Passat şi un Opel Corsa.

În ceea ce îl priveşte pe noul rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole a Banatului, Cosmin Alin Popescu, nu am găsit declaraţia sa de avere pentru anul 2015.

Rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a fost cel mai de succes rector român, el a avut un venit mediu lunar de 9.800 de euro. După ce a lucrat la Facultatea de Drept, dar şi ca judecător la Curtea Constituţională. A mai obţinut bani şi pentru cursurile predate, chiar şi la UVT.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor