Un singur asistent ingrijeste 87 de batrani la un camin din Timisoara

1Comentariu
Un singur asistent ingrijeste 87 de batrani la un camin din Timisoara
Bătrânii din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice de pe strada Inocenţiu Klein nr. 25-29 din Timişoara vor avea parte de un spectacol de teatru şi muzică la ei acasă, o acţiune prin care se doreşte sensibilizarea opiniei publice cu privire la problemele cu care se confruntă acestă instituţie.

Clubul Rotaract Cetate Timişoara va organiza vineri un spectacol la Căminul pentru Persoane Vârstnice, de la ora 16.00, intenţia organizatorilor fiind aceea de a le aduce un zâmbet pe buzele bătrânilor din cadrul acestui centru, oferindu-le câteva momente de muzică şi teatru.

Prin această acţiune organizatorii doresc să atragă atenţia opiniei publice, cât şi Consiliul Local Timişoara asupra situaţiei dificile cu care se confruntă în prezent reprezentanţii căminului. Instituţia are mari probleme în ceea ce priveşte personalul care asigură serviciile de îngrijire pentru bătrâni, existând un deficit de personal. Reprezentanţii Căminului pentru Persoane Vârstnice de pe Inocenţiu Klein spun că există un singur asistent pe tot centrul, din cauza remuneraţiei mici şi a demisiilor angajaţilor. Căminul are 87 de locuri şi oferă servicii de asistenţă socială persoanelor de vârsta a treia. Aici sunt asigurate servicii sociale, medicale şi socio-medicale: ajutor pentru menaj, modalităţi de prevenire a marginalizării sociale, de reintegrare socială în raport cu capacitatea psihoafectivă, ajutor pentru menţinerea capacităţii fizice şi intelectuale, sprijin pentru realizarea igienei corporale.

Spectacolul de care se vor bucura bătrânii în 19 noiembrie va reuni cvartetul ABBRACCIA din cadrul Operei Naţionale Române Timişoara, tenorii Adrian Boba şi Miscu Traian Mihai, maestrul corepetitor Balici Angela, precum şi trupa de teatru de tineri „Heavenly Hell”. Evenimentul va începe de la ora 16.00.

M.M. H.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor