Un sfert dintre firmele timisene nu si-au depus bilanturile si ar putea fi lichidate

Un sfert dintre firmele timisene nu si-au depus bilanturile si ar putea fi lichidate
Peste 9.000 de agenţi economici timişeni au uitat să-şi depună la Oficiul Registrului Comerţului Timiş bilanţurile contabile referitoare la activitatea desfăşurată în 2009.

Un procent de 26,54% din totalul de 35.180 de întreprinderi care aveau această obligaţie, adică 9.338 de firme, nu au depus documentele solicitate de legislaţia în vigoare. Situaţia neplăcută impune luarea unor măsuri drastice, patronii uituci pot rămâne fără obiectul muncii. Conform reglementărilor legale, la cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care societatea nu a depus, în cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situaţiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comerţului.

De cele mai multe ori, firmele care nu depun bilanţul nu mai au nici activitate desfăşurată. Pentru a scăpa de eventualele cheltuieli necesare în vederea lichidării, acţionarii sau asociaţii nu mai se interesează de situaţia juridică a întreprinderii iar lichidarea se realizează din oficiu. Pe lista oficială a Registrului Comerţului se găsesc în acest moment 823 firme timişene împotriva cărora vor fi înaintate acţiuni de dizolvare pentru nedepunerea situaţiilor financiare anuale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !