Un sfert de leafă în plus pentru că …sunt funcţionari

5Comentarii
Un sfert de leafă în plus pentru că …sunt funcţionari
TIMIŞ. Angajaţii Primăriei Sânmihaiu Român cer sporuri de 25% din salariu pentru că se află mereu la dispoziţia cetăţenilor! De parcă nu pentru asta sunt plătiţi din buzunarul contribuabilului.

Mai mult, Consiliul Local al comunei a emis o hotărâre prin care aceste sporuri ar urma să se acorde chiar retroactiv, din august 2003. Prefectul Ovidiu Drăgănescu nu este însă de acord şi spune că va ataca hotărârea în contecios administrativ. Potrivit acestuia, sporul este doar pentru angajaţii aflaţi, atunci, în 2003, în subordinea directă a Ministerului de Interne, nu şi a celui de Administraţie.

„Sporul de 25% din salariu se acordă pentru că funcţionarii publici sunt disponibili pentru instituţie oricând, duminica, de sărbători, chiar şi noaptea”, a spus prefectul. Acesta se aşteaptă la o avalanşă a unor astfel de hotărâri. Tiberiu Negrei, liderul sindicatului din administraţia publică locală, ne-a declarat că a transmis deja la 84 de primării timişene solicitarea de a plăti indemnizaţia de dizpozitiv. „Am solicitat acest lucru în conformitate cu Ordinul 496/2003 emis de MAI. Se acordă personalului civil din administraţia publică, adică funcţionarilor publici şi personalului contractual. Eu îl consider perfect legal”, ne-a spus Negrei.

Acesta a mai precizat că de acest act normativ beneficiază deja şi angajaţii Prefecturii. În ceea ce îl priveşte pe primarul din Sânmihaiu Român, Ioan Iacobescu, acesta spune că el, viceprimarul şi secretarul Primăriei nu vor beneficia de acest spor.

„Acum un an s-a semnat un acord colectiv de muncă în acest sens. Salariile sunt mici şi ne-am gândit că astfel putem stimula oamenii pentru că volumul de muncă e tot mai mare. E foarte greu să găsim oameni buni la aceste salarii, avem unele posturi descoperite”, ne-a declarat Iacobescu.

Edilul spune că aproximativ 25 de persoane ar urma să beneficieze de acest spor şi că nu ştie ce sumă ar trebui restituită retroactiv întrucât contabila este în… concediu.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor