Un pod peste râul Timiş a dispărut fără urmă

8Comentarii
Un pod peste râul Timiş a dispărut fără urmă
Triunghiul Bermudelor pare a fi în Timiş. Un pod pietonal care trecea peste râul Timiş a dispărut ca prin minune, autorităţile ridică din umeri, iar localnicii trebuie acum să ocolească kilometri întregi pentru a trece de pe un mal pe altul.

Această poveste demnă de un serial SF se întâmplă între localităţile Topolovăţu Mare şi Hitiaş, unde Direcţia Apelor Banat efectuează lucrări de consolidare la maluri. În drumul acestor lucrări se afla un pod pietonal care scurta drumul localnicilor de la câmp spre casă şi care a dispărut peste noapte.

Podul a fost construit în urmă cu mai bine de patruzeci de ani şi era alcătuit din grinzi de lemn şi traverse de susţinere de fier. Deşi trecătoarea se afla într-o stare avansată de degradare, localnicii încă o foloseau. Mai mult, locuitorii din satul Hitiaş acuză faptul că multe traverse de fier ar fi fost furate de muncitorii care efectuează lucrări la maluri.

Lucrările la podul cu pricina au început în urmă cu mai bine de o săptămână şi, în acest timp, traversele de fier au fost cărate rând pe rând cu camioane, lucru recunoscut şi de muncitorii aflaţi la faţa locului. Ei susţin însă că aceste bucăţi uriaşe de fier au fost duse la punctul lor de lucru. Însă paznicii de acolo susţin că nu ştiu nimic de existenţa acestor obiecte, care ar putea fi estimate la mii de euro la centrele de colectare.

Autorităţile ridică din umeri

Primarul comunei Racoviţa, în administrarea căruia se află şi satul Hitiaş, spune că nu are cunoştinţă despre aceste fapte, deşi el supervizează periodic lucrările. „Nu cunosc să se fi furat niciun element din acest pod, nu cunosc nici câte traverse dinacelea existau înainte de lucrări. Podul acela nu aparţine primăriei şi nici nu cunosc cui aparţine, aşa că noi nu avem nicio evidenţă câte grinzi existau”, declară Ioan Nanu, primarul comunei Racoviţa.

Primarul a afirmat totuşi că a încheiat o înţelegere verbală cu firma care se ocupă cu lucrările de pe malul Timişului, prin care s-a stabilit faptul că muncitorii vor construi un alt pod în locul celui dispărut.

La rândul lor, poliţiştii din Racoviţa ridică din umeri şi spun că nu ştiu ce s-a întâmplat cu vechiul pod. Cert este că acesta a dispărut ca prin farmec, iar localnicii trebuie să ocolească aproximativ trei kilometri pentru a trece de pe un mal pe altul.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor