Un picior rupt in accident auto va costa 1 milion de euro

Un picior rupt in accident auto va costa 1 milion de euro
Limitele minime la despagubirile pentru daune materiale vor atinge un milion euro pana in 2012, iar cele pentru vatamare corporala, nu mai putin de cinci milioane de euro. Asa se face ca, in 2012, un picior rupt intr-un accident auto ii va putea aduce victimei nu mai putin de 3.000 de salarii medii pe economie, adica un milion de euro. Banii pot fi primiti doar in urma unei sentinte judecatoresti.

Datorita integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, despagubirile auto vor creste considerabil in urmatorii ani. Astfel, de la 1 ianuarie 2008, pentru pagubele materiale produse în unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire se stabileste la un nivel de 150.000 euro, iar pentru 2009, limita de despagubire pentru aceste riscuri creste la 300.000 euro.

Pentru vatamari corporale si decese produse în unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire se stabileste pentru anul 2008 la un nivel de 750.000 euro, iar pentru 2009 la un nivel de cel putin 1.500.000 euro. Conform directivei a V-a, pana în 2012 trebuie sa atingem limita de 1 milion euro pe eveniment la daune materiale si 5 milioane de euro pe eveniment, indiferent cati participanti sau cati vatamati sunt, la vatamari corporale, ne-a declarat Albin Biro , membru al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Va creste numarul de procese
Tudor Balta, vicepresedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), sustine ca despagubirile pentru vatamare corporala sunt putine la numar, constituind un maxim de 3 la suta din totalul despagubirilor platite, în timp ce în alte tari în care sistemul este mai bine dezvoltat si unde oamenii îsi cunosc mai bine drepturile, ponderea acestora ajunge la 25 la suta. Personal, cred ca romanii care au de suferit de pe urma accidentelor auto vor fi mai atenti in viitor la drepturile lor. Mai mult, nu cred ca e de ici, de colea sa iei o suma de bani destul de consistenta pentru un picior rupt, ne-a mai declarat Tudor Balta.
Banii pot face minuni

Cresterea valorii despagubirilor va duce automat si la cresterea fraudelor. Nu de alta, dar masinile furate de mai multe ori, accidentele produse la comanda, locuintele incendiate pentru încasarea despagubirii fac parte din arsenalul celor care încearca sa fraudeze companiile de asigurari. Lor li se vor adauga si accidentele auto cu vatamari corporale.

Ce nu face omul pentru un milion de euro….

Cu siguranta ca si numarul fraudelor va creste, deoarece banul este ochiul dracului. Iar hoti sunt in toate domeniile. Insa exista si un risc pentru cei care incearca. Banii se dau doar in urma unei sentinte judecatoresti, iar compania de asigurari va incerca pe cat posibil sa se apere in proces, ne-a mai declarat Tudor Balta. De asemenea, valoarea despagubirii se va stabili in urma unor investigatii medicale. Se iau in calcul gravitatea accidentului precum si capacitatea de munca in viitor a victimei. Dar cu toate astea, fraudele nu pot fi stopate in totalitate. Au existat in strainatate accidente auto in urma carora persoanele accidentate au primit bani grei, deoarece in urma unor investigatii medicale s-a stabilit ca nu mai pot munci sau nu-si pot folosi mainile sau picioarele. Iar dupa cativa ani cei in cauza au fost martorii unor minuni: s-au vindecat complet…, adauga Tudor Balta.

 

SURSA: UMBRA0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !