Un Paste pentru fiecare la Centrul de Reeducare Buzias

Un Paste pentru fiecare la Centrul de Reeducare Buzias
Sărbătorile Pascale reprezintă pentru minorii internaţi în Centrul de Reeducare Buziaş un prilej de a participa la  mai multe activităţi moral-religioase şi social-educative. Activităţile derulate cu ocazia Paştelui s-au încheiat luni, prin participarea unui grup de 28 de minori la acţiunea „ Un Paşte pentru fiecare”, organizată la Timişoara de către Biserica Betel.

Derulrea unor astfel de activităţi are ca scop, pe lângă reeducarea prin artă şi religie, crearea unei atmosfere de sărbătoare care să-i apropie pe tinerii internaţi în Centrul de Reeducare Buziaş de familie, de obiceiuri şi tradiţii, de biserică şi să-i sensibilizeze în raport cu problemele şi nevoile semenilor lor. În aceste sens, luni, 9 aprilie, tinerii instituţionalizaţi au beneficiat de asistenţa religioasă a doi preoţi paraohi ( preot Ioan Bălăgeanşi preot Alexandru Ranca) fiind spovediţi, împărtăşiţi şi pregătiţi spiritual.

De asemenea, marti, 10 aprilie, 38 de tineri creştini de la Biserica Fratelia din Timisoara, împreună cu preoţi parohi de la Arhiepiscopia Timiş şi Episcopia Timişoara au participat, alături de tinerii instituţionalizaţi, la Liturghia oficiată în capela Centrului de Reeducare Buziaş şi la manifestările culturale cu tematică religioasa realizate de adolescenţii din centru cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Celor prezenţi li s-a alăturat un grup de copii de la Fundaţia Siguranţa pentru copiii din România, judeţul Timiş. La finalul acestei activităţi toţi tinerii prezenţi au primit cadouri, cozanaci şi băuturi răcoritoare, momentul fiind unul de bucurie în rândul acestora şi având o  puternică încărcătură emoţională şi spirituală. Evenimentul s-a desfăşurat prin purtarea de grija a Prea Sfinţitului Paisie Lugojeanul – Epicop Vicar al Arhiepiscopiei Timisoara.

Corina Eva

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !