Un nou tratament pentru astm

Un nou tratament pentru astm

LONDRA  - Cercetătorii britanici au descoperit un nou remediu pentru astm, considerat cea mai mare realizare a deceniului în acest domeniu.

Medicii susţin că milioane de bolnavi vor putea beneficia de tratament, în timp ce pacienţii care au luat parte la experimente declară că efectul durează cel puţin un an, timp în care pot duce o viaţă normală.

Rod Bailey face parte din grupul celor peste 100 de persoane supuse tratamentului. Ani de zile, a evitat să iasă din casă de teama unei crize de astm şi deseori s-a gândit să renunţe la slujba sa.

“Au fost perioade în care nu puteam să urc nici măcar trei trepte. Când nu puteam să vorbesc cu oamenii şi îmi era foarte greu chiar să respir”, spune pacientul Rod Bailey.

După ce a participat la mai multe sesiuni de tratament, starea i s-a îmbunătăţit considerabil. Acum foloseşte inhalatorul doar de două ori pe zi, nu de 15 ca până acum. Tratamentul la care a fost supus Rod se numeşte Termoplastie bronhială şi a fost testat la Spitatalul Glenfield din Leicester. Este primul tratament pentru astm ce nu presupune administrarea medicamentelor. Pacienţii care au luat parte la tratament afirmă că numărul crizelor a scăzut şi nu mai sunt atât de dependenţi de medicamente.

Tratamentul presupune trei sesiuni de câte o jumătate de oră, iar rezultatul este reducerea îngustării căilor respiratorii. În timpul şedinţei, este introdus un tub prin nasul sau gura pacientului şi ajunge în plămâni. Prin acesta este introdus aer cald către pereţii plămânului pentru a reduce excesul de ţesut care blochează căile respiratorii.

Ca în orice tratament aflat la început există şi rezerve.

“Pentru moment suntem rezervaţi în privinţa administrării la pacienţii tineri. Vom începe cu moderaţie şi, în final, tratamentul va fi disponibil tuturor celor ce suferă de astm”, explică doctorul Salam Siddiqui.

Descoperirea acestui tratament în Marea Britanie nu este o întâmplare. Astmul este o afecţiune des întâlnită aici, unul din 13 adulţi fiind tratat pentru această boală.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !