Un nou proiect pentru realizarea de parcari in Timisoara

16Comentarii
Un nou proiect pentru realizarea de parcari in Timisoara
Cum până acum amenajarea de parcări subterane sau supraetajate a stagnat în Timişoara, rămânând în mare parte la stadiul de negocieri cu potenţiali investitori, mai mulţi consilieri municipali au iniţiat un proiect de hotărâre care prevede să fie scoase la licitaţie mai multe terenuri pentru parcări, stabilindu-se perioada de amortizare a investiţiei şi cea în care ar urma să facă profit societăţile doritoare să facă astfel de construcţii.

Proiectul de hotărare privind edificarea de parcări supraterane sau subterane a fost iniţiat de mai mulţi consilieri locali timişoreni, din diferite formaţiuni politice: Traian Stoia, Radu Ţoancă, Valentin Moldovan, Petru Ehegartner, Ovidiu Ciuhandu şi Francisc Szabo.

Aleşii propun ca investitorii care doresc să edifice parcări supraterane sau subterane să primească în concesiune de la Primăria Timişoara, în urma unei licitaţii, suprafeţele de teren destinate acestui scop, pe perioade care să asigure amortizarea investiţiei plus 3 ani de exploatare pentru profit.

„Ideea este să identificăm nişte suprafeţe de teren pe care să le scoatem la licitaţie. Câteva locaţii sunt identificate, de exemplu în spate magazinului Bega, în zona Capitol şi în zona Parcului Botanic ar putea fi realizate parcări subterane, sunt mai multe spaţii pe care dorim să le scoatem la licitaţie. Se va face un studiu de fezabilitate în urma căruia se va stabili care e perioada de amortizare a investiţiei şi perioada în care să câştige şi cel care face parcarea, în funcţie de preţul pentru care se va putea parca. Consiliul Local îşi va pune amprenta asupra tarifului şi se va face un calcul”, a explicat consilierul local Ovidiu Ciuhandu. Alesul spune că până acum s-au purtat discuţii cu mai mulţi investitori importanţi, dar autorităţile locale nu au stabilit clar să fie scoase la licitaţie anumite spaţii în vederea realizării de parcări subterane sau supraetajate.

„De data aceasta nu se mai propun asocieri cu ADP sau alte parteneriate, ci propunem să se stabilească clar nişte obiective care să fie scoase la licitaţie. Noi le vom concesiona terenul investitorilor. În funcţie de tarif se va stabili perioada de amortizare şi exploatare, să fie avantajos şi pentru investitor să realizeze parcarea. Noi am spus 3 ani, dar putem veni şi cu o modificări, dacă se impune. Iniţiativa noastră poate să suporte îmbunătăţiri”, a mai declarat Ciuhandu.

Proiectul de hotărâre urmează să intre în atenţia consilierilor locali, în comisiile de specialitate, după care va fi supus la vot în plen. Rămâne de văzut în ce formă va fi aprobat proiectul şi dacă investitorii vor fi interesaţi să realizeze parcări în Timişoara în noile condiţii propuse.

A. S.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor