Un nou parc modernizat in Timisoara

10Comentarii
Un nou parc modernizat in Timisoara
Autorităţile locale au investit 250.000 de lei în Scuarul Sf. Nicolae sau Păun Pincio, situat în piaţa cu acelaşi nume, în apropiere de Calea Bogdăneştilor. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au predat marţi parcul reamenajat Consiliului consultativ de cartier Blaşcovici.

Parcul Sf. Nicolae, sau, aşa cum este cunoscut după vechea denumire, Păun Pincio Ion, se află într-o zonă de case, într-o mică piaţetă mărginită de străzile Sabin Drăgoi, Sinaia şi Herăstrău. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 3.806 metri pătraţi şi cuprinde şi un loc de joacă echipat pentru copii de diferite vârste.

Lucrările de modernizare au fost finalizate în această toamnă. S-au păstrat arborii existenţi şi s-au plantat diferiţi arbuşti cu flori, de exemplu clopoţei de aur, lilieci de vară şi gutui japonezi, precum şi arbuşti răşinoşi – cedrii, ienuperi de diferite culori şi chiparoşi. Nu lipsesc arţarii cu frunze roşii, merii şi cireşi ornamentali. De asemenea, au fost plantate panseluţe de diferite culori şi, cum spaţiul verde cuprinde o suprafaţă mare de gazon, a fost instalat şi un sistem de irigare computerizat. Ca şi în alte parcuri din oraş, autorităţile au înfipt în pământ plăcuţe cu „Nu călcaţi iarba!”, „Nu rupeţi plantele!” şi „Păstraţi curăţenia!”. Parcul a fost plin de copii marţi, iar cei mici, când au scăpat bucuroşi de la şcoală şi au venit în grup la joacă n-au mai ţinut cont de avertizările oficialilor de la primărie în privinţa călcatului pe iarbă.

La locul de joacă, amenajat cu tartan, pentru ca micuţii să nu se lovească atunci când cad, copiii au la dispoziţie leagăne, sisteme de căţărat, mai multe tobogane şi alte echipamente de joacă. Cei mari pot merge în parc să se relaxeze sau pentru a-şi supraveghea copiii, ei având la dispoziţie 18 bănci pentru odihnă în scuar şi 5 la locul de joacă. Totodată, au fost montate aproape 20 de coşuri de gunoi şi 10 corpuri de iluminat.

Întreaga amenajare a costat aproximativ 250.000 de lei, iar de lucrări s-a ocupat societatea Drufec Cons CF SRL.

Parcul Sf. Nicolae a fost predat de către primarul Gheorghe Ciuhandu, pe bază de proces-verbal, Consiliului consultativ de cartier Blaşcovici. Edilul a precizat că până la sfârşitul anului municipalitatea se va concentra pe realizarea de parcări ecologice.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor