Un nou concurs pentru şefia RATT

7Comentarii
Un nou concurs pentru şefia RATT
Regia Autonomă de Transport Timişoara este în prag de faliment, dar primăria organizează concursuri pe bandă rulantă pentru postul de director. Se pregăteşte… un nou concurs pentru şefia RATT. Ioan Goia vrea director dacă aleşii locali vor aproba, la viitoarea rectificare de buget, alte subvenţii pentru Regie.

Nici consilierii locali nu mai înţeleg ce se întâmplă cu concursurile cu cântec organizate de primărie pentru postul de director general al RATT. În 2008 a fost un concurs, a ieşit director Ioan Goia, a cărui participare a fost contestată în instanţă, fiind suspendat ulterior, în 2 septembrie 2009 – alt concurs, a ieşit câştigător acelaşi Goia, care, însă, nu a fost numit încă director, pentru că a refuzat să semneze contractul de management. Culmea, ulterior, Executivul Primăriei a iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea obiectivelor şi criteriilor de performanţă ale RATT pentru 2009, precum şi a criteriilor şi procedurii de selecţie a managerului, care va fi supus la vot în şedinţa de consiliu de săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Flavius Boncea, vorbeşte despre… organizarea unui nou concurs: „Concursul din 2 septembrie a fost în regulă, dar trebuia încheiat contractul de management şi nu s-a ajuns la un acord cu candidatul declarat câştigător, în privinţa subvenţiilor, asupra cărora nu putea să se pronunţe Comisia de concurs, pentru că este atributul Consiliului Local. Neîncheindu-se contractul, probabil că va fi un nou concurs”, a declarat Boncea. Ioan Goia are însă o altă versiune, concursul pe care l-a câştigat nu a fost încă anulat şi totul depinde de rectificarea de buget pe care o vor aproba consilierii locali în următoarea şedinţă, de câţi bani va beneficia Regia pentru numeroasele gratuităţi şi facilităţi acordate anumitor categorii de călători: „Eu am cerut să se păstreze subvenţiile la nivelul din ultimii ani. Era vorba să vedem dacă în consiliul local se aprobă aceste subvenţii, la viitoarea rectificare. Dacă se îndeplineşte această condiţie, nu am niciun impediment pentru semnarea contractului de management”, ne-a declarat Goia.

Consilierii nu mai înţeleg nimic, dar au suspiciuni multe…

Consilierii PD-L nu înţeleg de ce sunt puşi să aprobe acum criteriile şi procedura de selecţie a managerului de la RATT, după concurs: „Probabil că şi-au dat seama că, din punct de vedere juridic, erau nişte scăpări. Cum pot eu să aprob nişte criterii pentru un concurs care s-a ţinut deja? Iniţial nu a fost nevoie de o astfel de hotărâre? Ni s-a spus că ultimul concurs nu ar mai fi valabil, dar eu cred că Goia va semna ulterior contractul de management. Probabil să nu poate fi atacaţi… Cred că şi prefectul ar trebui să se sesizeze”, a declarat pedelistul Ovidiu Ciuhandu. Consilierul PSD Radu Ţoancă crede că se va organiza un nou concurs pentru că precedentul „probabil nu a fost legal” şi pentru că lui Goia i s-au părut insuficiente fondurile pe care le acordă Regiei Consiliul Local, cu titlu de subvenţii. „Dacă în îndărătul acestei hotărâri se ascunde intenţia mascată de a-l reconfirma în funcţie pe Goia – ne vom opune”, a spus pesedistul, precizând că Goia a fost membru PSD, dar nu mai este.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor