Un ministru a găsit cauza violenţelor de la Paris

Poligamia este una dintre cauzele violenţelor din Franţa. Este declaraţia făcută de ministrul francez delegat pentru probleme privind piaţa muncii, Gerard Larcher. Oficialul de la Paris aduce şi argumente în acest sens.

Gerard Larcher, ministrul delegat pentru probleme privind piaţa munci.

Pentru că familiile numeroase şi poligame antrenează uneori comportamente antisociale în rândul tinerilor, care nu mai au un singur model paternal.

Aceast fapt conduce la situaţia ca angajatorii să fie mult mai prudenţi atunci când angajează personal din rândul minorităţilor etnice.” este de părere Gerard Larcher. În acest context, ministrul francez pentru probleme privind piaţa muncii recomandă luarea unor măsuri pentru depăşirea situaţiei şi realizarea unei integrări sănătoase în muncă a imigranţilor.

Poligamia este oficial interzisă în Franţa, dar autorităţile tolerează existenţa a circa 30.000 de familii din rândul imigranţilor în această situaţie, în special provenind din Africa.

Violenţele din Franţa s-au soldat până acum cu mii de maşini incendiate, sute de persoane arestate, zeci de răniţi. Incidentele s-au extins şi în alte mari oraşe europene, ca Bruxelles, Berlin, Rotterdam şi Atena.
Regulament de plasare a anunturilor